Saldskābi kraukšķīgās gurķu ripiņas
Foto: DELFI
0 0
Sarežģītība: vidēji
Loading...
Sastāvdaļas
 
pētersīļi
pētersīļi
 
dilles
dilles
 
gurķi
gurķi
 
virca (smaržīgie pipari)
virca (smaržīgie pipari)
Marinādei
1 l
1 l ūdens
ūdens
1 glāze
1 glāze etiķis 9%
etiķis 9%
1 glāze
1 glāze cukurs
cukurs
1 ĒK
1 ĒK sāls
sāls
1 TK
1 TK eļļa
eļļa
  • Marinēšana
  • Pasaules Virtuve
  • Ir dzirdēts teiciens, ka pārticība ģimenē ir tad, ja marinējumu un ievārījumu burkas pagrabā ir tik, cik nedēļas gadā. Joks, joks! Bet sagatavoties aukstajam patiesi ir nepieciešams. Un tieši tagad! Lūk, marinēti gurķi ar eļļu – sanāks saldskābi un reizē kraukšķīgi.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Burkā liek sagrieztas dilles, pētersīļus, 1 smaržīgo piparu un gurķus, kas sagriezti 1–1,5 cm biezās šķēlītes, dažādās formās – pusītēs, četrstūros... Atkarībā no gurķu lieluma.

    Sagatavoto burkas saturu pārlej ar vienu tējkaroti eļļas un karstu marinādi. Pasterizē.

    Kad gurķi sāk mainīt krāsu, izņem burkas no ūdens un aizvāko. Apgāž uz vāciņiem, lai pārbaudītu, vai netek garām marināde.

    Ar šo marinādes daudzumu var apliet sešas 0,8 l tilpuma burciņas.

    Lai izdodas!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form