Foto: DELFI
Ir dzirdēts teiciens, ka pārticība ģimenē ir tad, ja marinējumu un ievārījumu burkas pagrabā ir tik, cik nedēļas gadā. Joks, joks! Bet sagatavoties aukstajam patiesi ir nepieciešams. Un tieši tagad! Lūk, marinēti gurķi ar eļļu – sanāks saldskābi un reizē kraukšķīgi.
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

pētersīļi dilles gurķi virca (smaržīgie pipari)1 lūdens1 glāzeetiķis 9%1 glāzecukurs1 ĒKsāls1 TKeļļa

Sagatavošana

1

Burkā liek sagrieztas dilles, pētersīļus, 1 smaržīgo piparu un gurķus, kas sagriezti 1–1,5 cm biezās šķēlītes, dažādās formās – pusītēs, četrstūros... Atkarībā no gurķu lieluma.

2

Sagatavoto burkas saturu pārlej ar vienu tējkaroti eļļas un karstu marinādi. Pasterizē.

3

Kad gurķi sāk mainīt krāsu, izņem burkas no ūdens un aizvāko. Apgāž uz vāciņiem, lai pārbaudītu, vai netek garām marināde.

Ar šo marinādes daudzumu var apliet sešas 0,8 l tilpuma burciņas.

Lai izdodas!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!