Garšaugu mērce Salsa verde
Foto: DELFI
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
 
bunte pētersīļu
bunte pētersīļu
 
buntīte bazilika
buntīte bazilika
10 g
10 g estragons
estragons
20 g
20 g maurloki
maurloki
5 g
5 g salvija
salvija
10 g
10 g zaļie čili pipari
zaļie čili pipari
20 g
20 g kaperi
kaperi
200 ml
200 ml olīveļļa
olīveļļa
nedaudz
nedaudz baltvīna etiķis vai citronu sula
baltvīna etiķis vai citronu sula
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
20 g
20 g anšovi (ja mērci gatavo ilgākai uzglabašanai, var nepievienot)
anšovi (ja mērci gatavo ilgākai uzglabašanai, var nepievienot)
  • Ass un pikants ēdiens
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Citas mērces
  • Uzkodu mērces
  • Ikdienas maltītei
  • Lieldienu receptes
  • Pasaules Virtuve
  • Garšaugiem bagātīga zaļā mērce lieliski garšos kopā ar cieti novārītām olām un mīkstu maizīti. To var pasniegt arī ar salātiem, izmantot gaļas marinēšanai un dažādos citos veidos. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā kafejnīcas "Austra" šefpavāre Rūta Rietuma.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Zaļumus, kaperus un anšovus (ja mērci paredzēts saldēt ilgākai uzglabāšanai, tos nepievieno) smalki sakapā vai sablendē viendabīgā masā.

    Pievieno eļļu, citronu sulu vai baltvīna etiķi un sāli.

    Mērcei jābūt viegli tekošai. To var izmantot gan ātrai apēšanai, gan arī sapildīt burciņās vai sasaldēt ledus kubiņos un uzglabāt saldētavā, lai izmantotu pēc nepieciešamības.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form