šampinjonu krēmzupa, biezzupa, zupas recepte
Foto: MosFoodNews
4.1111 18
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
500 g
500 g svaigi šampinjoni
svaigi šampinjoni
6-7
6-7 kartupeļi
kartupeļi
1
1 burkāns
burkāns
1
1 sīpols
sīpols
200 g
200 g kausētais siers
kausētais siers
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Gavēņa laika ēdieni
  • Grūtnieces ēdienkarte
  • Receptes cukura diabēta slimniekiem
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Sēņu zupas
  • Pasaules Virtuve
  • Kas var būt labāks par aromātisku un tumīgu krēmzupu no šampinjoniem? Nesteidzieties iebilst - šampinjonu krēmzupai ir brīnišķīgs un maigs sēņu aromāts... Bet, pats galvenais - zupu var pavisam vienkārši pagatavot!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Nomizo kartupeļus, liek katliņā. Pārlej ar 1,5-2 litriem ūdens un vāra.

    Nepārcenties ar ūdens daudzumu! Mēs gatavojam krēmzupu, kam jābūt tumīgi biezai, ne šķidrai! Pārāk biezu zupu var atšķaidīt, savukārt, ja krēmzupa ir pārāk šķidra, to vairs nevarēs labot.

    Kamēr vārās kartupeļi, sasmalcina sēnes un apcep pannā.

    Kad kartupeļi mīksti, tiem pievieno apceptās sēnes.

    Sarīvē nelielu burkānu. Tā kā burkāni ietekmē zupas krāsu, bet tai jābūt maigi pelēcīgai, ne spilgti oranžai, nevajadzētu pārcensties ar daudzumu.

    Sīpolus notīra un sasmalcina. Gabaliņu izmēram nav nozīme, jo galu galā viss tāpat tiks blenderēts.

    Rīvētos burkānus un sagrieztos sīpolus vispirms apcep zeltainus, pēc tam pievieno kartupeļiem un sēnēm.

    Virumam pievieno kausēto sieru, sāli un piparus. Visu sablenderē un liek uz lēnas uguns vēlreiz uzvārīties.

    Maigā šampinjonu krēmzupa gatava, lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form