Sarkanā cāļa zupa Taizemes gaumē no Džeimija Olivera recepšu krājumiem
Foto: Publicitātes foto
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1,6 kg
1,6 kg cālis
cālis
1,2 kg
1,2 kg sviesta ķirbis
sviesta ķirbis
 
koriandra bunte
koriandra bunte
100 g
100 g sarkanā karija pasta
sarkanā karija pasta
400 ml
400 ml kokosriekstu piens
kokosriekstu piens
  • Gaļas ēdieni
  • Gaļas zupas
  • Ikdienas maltītei
  • Taizemes virtuve
  • Lai ātri pagatavotu gardu ēdienu, nevajag daudz – vien pareizi un gudri apvienotas piecas galvenās sastāvdaļas, uzskata britu pavārs Džeimijs Olivers: “Reizēm vienkāršākās lietas ir vislabākās: nevaru noticēt, ka man bija nepieciešami 20 gadi, lai saprastu, ka koncentrēšanās uz piecām galvenajām sastāvdaļām, kas apvienotas izcilās kombinācijās un papildinātas ar labu tehniku, ir patiešām aizraujoša ēst gatavošanas pieredze.”

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Cāli ievieto lielā, dziļā katlā. Uzmanīgi gareniski pārgriež ķirbi, pēc tam sagriež to trīs centimetrus lielos gabaliņos, atbrīvo no sēklām. Sasmalcina koriandra kātiņus, liek katlā kopā ar sviesta ķirbi, karija pastu, kokosriekstu pienu. Pievieno litru ūdens. Uzliek vāku, vāra vidējā karstumā apmēram stundu un 20 minūtes.

    Ar knaiblēm izņem cāli. No zupas virsmas noņem tauku gabaliņus, ja tādi ir, pēc tam pārkaisa ar pusi no koriandra lapām. Ar kartupeļu spiedi saspiež daļu ķirbja gabaliņu, tā piešķirot zupai biezāku tekstūru.

    Pagaršo, pievieno jūras sāli un piparus, pēc tam sadala sešās bļodiņās un pārkaisa ar atlikušo koriandru.

    Pirms pasniegšanas sagriež un pievieno cāli. Ja gaļu plānots griezt pie galda, tad pasniedz ar divām dakšiņām.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form