Sarkanā samta pankūku torte
Foto: Viktorija Kožemjakina
0 0
8 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
Pankūkām:
3 gab.
3 gab. olas
olas
130 ml
130 ml paniņas
paniņas
350 ml
350 ml piens
piens
60 g
60 g pilngraudu milti
pilngraudu milti
100 ml
100 ml augstākā labuma kviešu milti
augstākā labuma kviešu milti
2 ĒK
2 ĒK kakao pulveris
kakao pulveris
1 ĒK
1 ĒK cukurs
cukurs
1 TK
1 TK vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
0.5 TK
0.5 TK sāls
sāls
2 ĒK
2 ĒK augu eļļa
augu eļļa
 
sarkanā pārtikas krāsviela vai dažas ēdamk. koncentrētas biešu sulas
sarkanā pārtikas krāsviela vai dažas ēdamk. koncentrētas biešu sulas
Krēmam:
180 g
180 g krēmsiers
krēmsiers
200 g
200 g grieķu jogurts
grieķu jogurts
2 ĒK
2 ĒK pūdercukurs
pūdercukurs
1 TK
1 TK vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
 
avenes vai citas ogas rotāšanai
avenes vai citas ogas rotāšanai
  • Latvijas svētku receptes
  • Brokastis
  • Vakariņas
  • Pankūkas
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Svinot brīvību un Latvijas neatkarību, pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone un "Elvi" iesaka pagatavot kārdinoši skaistu pankūku torti, kas lieliski iederēsies gan svētku brokastīs, gan pusdienu desertā.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Pagatavo pankūkas:

    Lielā bļodā sajauc olas ar cukuru un paniņām.

    Pievieno izsijātus miltus un kakao pulveri un visu samaisa viendabīgā maisījumā.

    Pielej pienu, pievieno vaniļas cukuru, sāli, eļļu un pārtikas krāsvielu vai biešu sulu (lai pagatavotu biešu sulas koncentrātu, nelielā katliņā uzvāra 100 ml biešu sulas un vāra, līdz gandrīz viss ūdens iztvaiko un katliņā paliek tikai 2 ēdamkarotes sulas koncentrāta).

    Visu vēlreiz kārtīgi samaisa ar slotiņu un atstāj uz 15 minūtēm.

    Izcep plānās pankūkas un ļauj tām pilnībā atdzesēties.

    Pagatavo krēmu: saputo krēmsieru ar pūdercukuru un vaniļas cukuru, tad pievieno grieķu jogurtu un puto vēl 20 sekundes, līdz masa ir viendabīga.

    Veido kūku: Saputoto krēmu plānā kārtā smērē uz pirmās pankūkas (plānā kārtā), liek virsū nākamo pankūku un tā turpina, līdz visas pankūkas ir apsmērētas.

    Rotā ar avenēm vai citām ogām.

    Lai lieliskas svētku brīvdienas!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.