Svinot brīvību un Latvijas neatkarību, pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone un "Elvi" iesaka pagatavot kārdinoši skaistu pankūku torti, kas lieliski iederēsies gan svētku brokastīs, gan pusdienu desertā.
120Minūtes
16Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
3 gab.olas130 mlpaniņas350 mlpiens60 gpilngraudu milti100 mlaugstākā labuma kviešu milti2 ĒKkakao pulveris1 ĒKcukurs1 TKvaniļas cukurs0.5 TKsāls2 ĒKaugu eļļa sarkanā pārtikas krāsviela vai dažas ēdamk. koncentrētas biešu sulas180 gkrēmsiers200 ggrieķu jogurts2 ĒKpūdercukurs1 TKvaniļas cukurs avenes vai citas ogas rotāšanai

Sagatavošana

1

Pagatavo pankūkas:

2

Lielā bļodā sajauc olas ar cukuru un paniņām.

3

Pievieno izsijātus miltus un kakao pulveri un visu samaisa viendabīgā maisījumā.

4

Pielej pienu, pievieno vaniļas cukuru, sāli, eļļu un pārtikas krāsvielu vai biešu sulu (lai pagatavotu biešu sulas koncentrātu, nelielā katliņā uzvāra 100 ml biešu sulas un vāra, līdz gandrīz viss ūdens iztvaiko un katliņā paliek tikai 2 ēdamkarotes sulas koncentrāta).

5

Visu vēlreiz kārtīgi samaisa ar slotiņu un atstāj uz 15 minūtēm.

6

Izcep plānās pankūkas un ļauj tām pilnībā atdzesēties.

7

Pagatavo krēmu: saputo krēmsieru ar pūdercukuru un vaniļas cukuru, tad pievieno grieķu jogurtu un puto vēl 20 sekundes, līdz masa ir viendabīga.

8

Veido kūku: Saputoto krēmu plānā kārtā smērē uz pirmās pankūkas (plānā kārtā), liek virsū nākamo pankūku un tā turpina, līdz visas pankūkas ir apsmērētas.

9

Rotā ar avenēm vai citām ogām.

Lai lieliskas svētku brīvdienas!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!