Sarkanā velveta kūka ar svaigā siera krēmu un ogām
Foto: Privātais arhīvs
4.0000 2
8 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt nākamajā dienā
Loading...
Sastāvdaļas
Biskvītam
200 g
200 g cukurs
cukurs
120 g
120 g augu eļļa
augu eļļa
120 ml
120 ml kefīrs
kefīrs
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
2 gab.
2 gab. olas
olas
30 ml
30 ml kafija
kafija
1 ĒK
1 ĒK vīna etiķis
vīna etiķis
1 TK
1 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
1 TK
1 TK dzeramā soda
dzeramā soda
260 g
260 g milti
milti
1 ĒK
1 ĒK kakao
kakao
1 TK
1 TK karmīnsarkana pārtikas krāsviela
karmīnsarkana pārtikas krāsviela
Krēmam
300 ml
300 ml saldais krējums
saldais krējums
400 g
400 g svaigais siers
svaigais siers
100 g
100 g cukurs
cukurs
pēc garšas
pēc garšas vaniļa
vaniļa
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Kūku cepšana dara brīnumus, tā ir iespēja radoši un mākslinieciski izpausties, turklāt gardais kārums sagādās prieku tuviniekiem. Garšās bagātīga kūka ar pārsteidzoši gardu krēmu. Tā dekorēta ar svaigām ogām. Recepti iesaka gardēde Katrīna Ancāne.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sajauc cukuru ar eļļu, kefīru un olām.

    Pievieno kafiju, sāli, vīna etiķi un visu kārtīgi samaisi.

    Pievieno dzeramo sodu un cepamo pulveri, miltus, kakao, kas izsijāti caur sietu.

    Pievieno pārtikas krāsvielu. Ja tā ir gēla formā – tad pašās beigās, ja pulverveida – tad reizē ar miltiem. Visu samaisi.

    Pannai uzliec cepamo papīru un uzzīmē uz tās 22 centimetrus lielu apli.

    Uzlej nedaudz mīklas un ar karoti izlīdzini, lai izveidojas centimetru bieza masa. No mīklas sanāk trīs biskvīta kārtas.

    Cep 180 grādos sakarsētā cepeškrāsnī ar ventilatoru aptuveni 15 minūtes.

    Pēc cepšanas liec tās atdzesēties, uzmanīgi noņemot cepampapīru.

    Gatavo krēmu. Bļodā liec svaigo sieru, saldo krējumu, cukuru un vaniļu, puto. No sākuma mazos apgriezienos, tad palielini apgriezienus, līdz masa kļūst bieza.

    Liek ledusskapī atdzesēties vismaz stundu.

    Veido kūku. Izņem krēmu no ledusskapja. Ja tas ir par biezu, izmaisi.

    Biskvītam apgriez kraukšķīgās malas, lai visas kārtas ir vienādā izmērā.

    Kārto kūku uz šķīvja vai dekoratīvā paliktņa.

    Uzliec mazu piciņu krēma, lai biskvīts nenoslīdētu no pamatnes.

    Var biskvītu samitrināt ar aukstu cukura sīrupu vai ogu, vai augļu sīrupu. Biskvītam mitrina to pusi, kura bijusi saskarē ar cepampapīru – tā būs vērsta uz augšu.

    Ar konditorejas maisiņa palīdzību uz biskvīta kārto centimetru biezu krēma kārtu, ar lāpstiņu izlīdzini.

    Liec otru biskvīta kārtu, kura augšpuse ir samitrināta ar sīrupu. Liec krēmu. Kārto papildu krēmu tikai ārmalā, lai veidojas pacēlums.

    Vidu vari pildīt ar svaigām ogām vai ievārījumu.

    Kārto pēdējo biskvītu. Ar sīrupu noklātā puse būs pavērsta uz iekšu.

    Visu kūku noklāj ar atlikušo krēmu un izlīdzini.

    Biskvīta nogrieztās kraukšķīgās maliņas saberz ar rokām vai blenderī un dekorē kūkas malas.

    Kūkas augšpusi dekorē ar svaigām ogām un augļiem.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form