Foto: Privātais arhīvs
Kūku cepšana dara brīnumus, tā ir iespēja radoši un mākslinieciski izpausties, turklāt gardais kārums sagādās prieku tuviniekiem. Garšās bagātīga kūka ar pārsteidzoši gardu krēmu. Tā dekorēta ar svaigām ogām. Recepti iesaka gardēde Katrīna Ancāne.
150Minūtes
16Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
200 gcukurs120 gaugu eļļa120 mlkefīrs šķipsnasāls2 gab.olas30 mlkafija1 ĒKvīna etiķis1 TKcepamais pulveris1 TKdzeramā soda260 gmilti1 ĒKkakao1 TKkarmīnsarkana pārtikas krāsviela300 mlsaldais krējums400 gsvaigais siers100 gcukurs pēc garšasvaniļa

Sagatavošana

1

Sajauc cukuru ar eļļu, kefīru un olām.

2

Pievieno kafiju, sāli, vīna etiķi un visu kārtīgi samaisi.

3

Pievieno dzeramo sodu un cepamo pulveri, miltus, kakao, kas izsijāti caur sietu.

4

Pievieno pārtikas krāsvielu. Ja tā ir gēla formā – tad pašās beigās, ja pulverveida – tad reizē ar miltiem. Visu samaisi.

5

Pannai uzliec cepamo papīru un uzzīmē uz tās 22 centimetrus lielu apli.

6

Uzlej nedaudz mīklas un ar karoti izlīdzini, lai izveidojas centimetru bieza masa. No mīklas sanāk trīs biskvīta kārtas.

7

Cep 180 grādos sakarsētā cepeškrāsnī ar ventilatoru aptuveni 15 minūtes.

8

Pēc cepšanas liec tās atdzesēties, uzmanīgi noņemot cepampapīru.

9

Gatavo krēmu. Bļodā liec svaigo sieru, saldo krējumu, cukuru un vaniļu, puto. No sākuma mazos apgriezienos, tad palielini apgriezienus, līdz masa kļūst bieza.

10

Liek ledusskapī atdzesēties vismaz stundu.

11

Veido kūku. Izņem krēmu no ledusskapja. Ja tas ir par biezu, izmaisi.

12

Biskvītam apgriez kraukšķīgās malas, lai visas kārtas ir vienādā izmērā.

13

Kārto kūku uz šķīvja vai dekoratīvā paliktņa.

14

Uzliec mazu piciņu krēma, lai biskvīts nenoslīdētu no pamatnes.

15

Var biskvītu samitrināt ar aukstu cukura sīrupu vai ogu, vai augļu sīrupu. Biskvītam mitrina to pusi, kura bijusi saskarē ar cepampapīru – tā būs vērsta uz augšu.

16

Ar konditorejas maisiņa palīdzību uz biskvīta kārto centimetru biezu krēma kārtu, ar lāpstiņu izlīdzini.

17

Liec otru biskvīta kārtu, kura augšpuse ir samitrināta ar sīrupu. Liec krēmu. Kārto papildu krēmu tikai ārmalā, lai veidojas pacēlums.

18

Vidu vari pildīt ar svaigām ogām vai ievārījumu.

19

Kārto pēdējo biskvītu. Ar sīrupu noklātā puse būs pavērsta uz iekšu.

20

Visu kūku noklāj ar atlikušo krēmu un izlīdzini.

21

Biskvīta nogrieztās kraukšķīgās maliņas saberz ar rokām vai blenderī un dekorē kūkas malas.

22

Kūkas augšpusi dekorē ar svaigām ogām un augļiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!