Sātīgā baraviku krēmzupa
Foto: Shutterstock
3.0000 15
6 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
800 g
800 g baravikas
baravikas
2 ĒK
2 ĒK olīveļļa
olīveļļa
1 gab.
1 gab. liels sīpols
liels sīpols
3 gab.
3 gab. kartupeļi
kartupeļi
3 gab.
3 gab. ķiploka daivas
ķiploka daivas
1,5 l
1,5 l ūdens
ūdens
1 gab.
1 gab. buljona kubiņš
buljona kubiņš
400 ml
400 ml saldais krējums
saldais krējums
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas pipari
pipari
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Biezzupas un krēmzupas
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Ja baravikas ir daudz un klasiskā sēņu zupa šķiet vienmuļa, krēmzupa neliks vilties. Ar izteiktu sēņu garšu, krēmīga, tumīga un gana sātīga, lai kalpotu kā pamatēdiens.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Nomizo un nomazgā kartupeļus. Sagriež mazos gabaliņos un noliek malā.

    Sakarsē katliņu ar eļļu, un uz lēnas uguns apcep sīpolus, līdz tie kļuvuši caurspīdīgi. Īsi pirms beigām pievieno smalki sakapātus ķiplokus. Tad pievieno šķēlēs sagrieztas baravikas un visu kopā apcep. Tad var likt klāt kartupeļus, ūdeni un buljona kubiņu, kā arī garšvielas. Ļauj visam vārīties vismaz 25-30 minūtes, lai kartupeļi kļūst mīksti.

    Beigās atliek vien visu sablendēt, pieliet saldo krējumu, atkal uzkarsēt līdz pirmajam burbulim un pievienot vēl garšvielas, ja prasās. Ja zupa šķiet par biezu, var pievienot ūdeni.

    Dekorē ar apceptām sēnēm vai veselām, apceptām ķiploka daiviņām. Labi garšos, ja zupu papildināsi ar grauzdiņiem.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form