Foto: DELFI
Ziemā gribas kā sātīga, lai, kā saka, piesietu dūšu. Izmēģināju palutināt savējos ar gardu, vienkāršu un sildošu recepti – variāciju par sāļo ruleti, ko pagatavot varēs ikviens, ja vien mājās ir cepeškrāsns. Mīklu šoreiz aizstāj rīvēti kartupeļi, bet iekšā var tīt, ko vien sirds kāro. Man ledusskapī atradās mājas rukša cauraudzītis un Krievijas siers, ar ko tad arī pildīju ruleti.
80Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
5 gab.Kartupeļi1 gab.Olas200 gKūpināts cūkgaļas cauraudzīts200 gKrievijas siers2 ĒKSkābs krējums1 šķipsnaMelnie pipari1 šķipsnaSāls2 gab.Ķiploka daiva

Sagatavošana

1

Nomizo un uz rupjas rīves sarīvē kartupeļus. Nospiež tiem sulu.

2

Kartupeļu masu sajauc ar olu. Pievieno sagrieztu ķiploku, sāli, piparus uncitas garšvielas, ko atzīsti par labu esam.

3

Pannā liek cepampapīru un uz tā vienmērīgi izklāj kartupeļu masu.

4

Liek kartupeļu plātni cepeškrāsnī cepties uz 40 minūtēm aptuveni 180 grādu karstumā.

5

Pa to laiku plānās šķēlītēs sagriež gaļu un sieru.

6

Ņem pannu no krāsns, pārsmērē kartupeļu plātni ar skābo krējumu (tam var piejaukt dillītes), vienu pie otras izkārto cūkgaļas šķēlītes, bet tām virsū liek sieru.

7

Piepalīdzot ar cepampapīru, sarullē visu ruletē.

8

Liek ruleti atpakaļ uz pannas un cep vēl 10 līdz 15 minūtes. Var apsmērēt ar sviestiņu, lai viss sanāk zeltaini brūns.

9

Pirms pasniegšanas pārkaisa ar sakapātiem lociņiem.

Foto: DELFI

Var ēst gan karstu, gan atdzesētu. Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!