Pica ar mocarellu un frikadelēm
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
5.0000 1
4 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
 
picas mīkla
picas mīkla
1
1 sīpols
sīpols
250 g
250 g liellopa maltā gaļa
liellopa maltā gaļa
1 ĒK
1 ĒK olīveļļa
olīveļļa
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas pipari
pipari
2
2 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
400 g
400 g tomātu pasta vai biezenis
tomātu pasta vai biezenis
šķipsna
šķipsna čili pārslas
čili pārslas
šķipsna
šķipsna pūdercukurs
pūdercukurs
250 g
250 g mocarella
mocarella
2 saujas
2 saujas oregano
oregano
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Itāļu nacionālā virtuve
  • Picas un karstmaizes
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Sātīga pica ar gardām maltās gaļas bumbiņām, mocarellas sieru un svaigu oregano. Tā būs jo īpaši laba, ja nenoslinkosi un mērci pagatavosi, kā nākas.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Picas mīklu pagatavo pēc šīs receptes vai izmanto ātro picas mīklas maisījumu.

    Sīpolus sakapā vai sarīvē. Pusi no tā sajauc ar malto gaļu. Pēc garšas pievieno sāli un piparus. Gaļas masu izmīca un izveido no tās nelielas, frikadeļu izmēra bumbiņas. Tās ievieto ledusskapī, lai nedaudz sastingst.

    Pusi no nepieciešamās eļļas uzkarsē pannā. Tajā apbrūnina maltās gaļas bumbiņas, lai tās būtu zeltainas. Kad tas paveikts, bumbiņas atliek vēlākam.

    Pannu iztīra, uzkarsē tajā atlikušo eļļu un apcep pāri palikušos sīpolus, līdz tie sāk brūnēt. Tad pievieno saspiestas ķiploka daiviņas, apcep minūti. Pēc tam pievieno tomātu biezeni vai pastu, čili un pūdercukuru. Mērci uzkarsē un ļauj tai uz lēnas uguns burbuļot 20 minūtes. Kad laiks pagājis, tomātu mērcē saliek maltās gaļas bumbiņas un sutina 20–30 minūtes.

    Cepeškrāsni uzkarsē līdz 230°C.

    Picas mīklu sadala uz pusēm un izrullē, lai sanāktu divas apaļas picas. Katru uzliek uz cepešplāts, kas izklāta ar cepampapīru.

    Uz mīklas uzziež uzkarsēto tomātu mērci un izkārto vienlīdzīgi maltās gaļas bumbiņas. Uz picām izkārto arī gabaliņos saplacinātu mocarellu. Picas liek cepeškrāsnī un cep 8–10 minūtes.

    Kad gatavas, izņem no krāsns, apbārsta ar svaigu oregano un pasniedz. Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form