Foto: Tasty For Me publicitātes foto

Gatavojot soļanku, parasti zupas vārīšanai izmantojam vairāku veidu gaļu, bet garda un sātīga soļanka izdosies arī veģetārajā versijā, aizstājot gaļu ar dažādiem graudaugiem, pākšaugiem un sēnēm. Recepti piesaka garšīgā "Instagram" konta "Tasty For Me" saimniece Sandra.

16Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

4 lūdens500 gsarkanās pupiņas3 burkāni2 sīpoli1 glāzetomātu pasta7 kartupeļi100 ggrūbas500 gšampinjoni6 sālīti vai marinēti gurķi sviests dārzeņu cepšanai2 lauru lapas pēc garšassāls un pipari skābs krējums timiāns olīvas citrons

Sagatavošana

1

Palielā katlā lej ūdeni, ieber pa nakti izmērcētās sarkanās pupas un liek vārīties, līdz pupas pusmīkstas. Nogriež mazāku uguni, tad pieber iepriekš noskalotas, pāris stundas mērcētas grūbas (ja vēlas iztikt bez grūbu mērcēšanas, parastās grūbas var aizstāt ar pērļu grūbām).

2

Tikmēr sarīvē burkānu un ber sakarasētā pannā, kur jau čurkstinās sviestiņš.

3

Sagriež šampinjonus palielos gabalos, ber klāt pie burkāniem. Visu ik pa brīdim apmaisa.

4

Sakapā smalki sīpolu un arī pievieno pannā pārējiem dārzeņiem.

5

Tad ņem gurķus un sagriež salmiņos. Arī tos pievieno pannā esošajiem dārzeņiem. Visu apmaisa. Ļauj pasautēties un atkal apmaisa.

6

Tad pievieno tomātu pastu un visu atkal kārtīgi apmaisa. Ļauj pasautēties un ik pa brīdim atkal apmaisa.

7

Tad visu pannas saturu liek katlā pie pupām un grūbām. Pievieno pēc garšas sāli, dažas lauru lapas un kādu 1/2 ĒK timiāna (bez tā var arī iztikt). Visu kārtīgi izmaisa.

8

Kamēr zupa lēnā garā vārās, ķeras klāt kartupeļu mizošanai. Tos sagriež palielos kubiciņos. Pievieno zupas katla saturam un vāra, līdz kartupeļi mīksti.

9

Pasniedz klasiski – ar olīvām, krējumu, zaļumiem, citronu šķēlītēm.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!