Sātīga veģetārā soļanka ar sēnēm un pupiņām
Foto: Tasty For Me publicitātes foto
3.5000 4
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
4 l
4 l ūdens
ūdens
500 g
500 g sarkanās pupiņas
sarkanās pupiņas
3
3 burkāni
burkāni
2
2 sīpoli
sīpoli
1 glāze
1 glāze tomātu pasta
tomātu pasta
6-8
6-8 kartupeļi
kartupeļi
100 g
100 g grūbas
grūbas
500 g
500 g šampinjoni
šampinjoni
6
6 sālīti vai marinēti gurķi
sālīti vai marinēti gurķi
 
sviests dārzeņu cepšanai
sviests dārzeņu cepšanai
2
2 lauru lapas
lauru lapas
pēc garšas
pēc garšas sāls un pipari
sāls un pipari
 
skābs krējums
skābs krējums
 
timiāns
timiāns
 
olīvas
olīvas
 
citrons
citrons
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Gavēņa laika ēdieni
  • Dārzeņu zupas
  • Ikdienas maltītei
  • Krievu nacionālā virtuve
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Gatavojot soļanku, parasti zupas vārīšanai izmantojam vairāku veidu gaļu, bet garda un sātīga soļanka izdosies arī veģetārajā versijā, aizstājot gaļu ar dažādiem graudaugiem, pākšaugiem un sēnēm. Recepti piesaka garšīgā "Instagram" konta "Tasty For Me" saimniece Sandra.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Palielā katlā lej ūdeni, ieber pa nakti izmērcētās sarkanās pupas un liek vārīties, līdz pupas pusmīkstas. Nogriež mazāku uguni, tad pieber iepriekš noskalotas, pāris stundas mērcētas grūbas (ja vēlas iztikt bez grūbu mērcēšanas, parastās grūbas var aizstāt ar pērļu grūbām).

    Tikmēr sarīvē burkānu un ber sakarasētā pannā, kur jau čurkstinās sviestiņš.

    Sagriež šampinjonus palielos gabalos, ber klāt pie burkāniem. Visu ik pa brīdim apmaisa.

    Sakapā smalki sīpolu un arī pievieno pannā pārējiem dārzeņiem.

    Tad ņem gurķus un sagriež salmiņos. Arī tos pievieno pannā esošajiem dārzeņiem. Visu apmaisa. Ļauj pasautēties un atkal apmaisa.

    Tad pievieno tomātu pastu un visu atkal kārtīgi apmaisa. Ļauj pasautēties un ik pa brīdim atkal apmaisa.

    Tad visu pannas saturu liek katlā pie pupām un grūbām. Pievieno pēc garšas sāli, dažas lauru lapas un kādu 1/2 ĒK timiāna (bez tā var arī iztikt). Visu kārtīgi izmaisa.

    Kamēr zupa lēnā garā vārās, ķeras klāt kartupeļu mizošanai. Tos sagriež palielos kubiciņos. Pievieno zupas katla saturam un vāra, līdz kartupeļi mīksti.

    Pasniedz klasiski – ar olīvām, krējumu, zaļumiem, citronu šķēlītēm.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form