Sātīgais stroganovs krējuma-šampinjonu mērcē
Foto: Shutterstock
3.7500 4
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Stroganovs ir izcili garda maltīte, par kuras gatavošanu diemžēl atceramies pārāk reti. Sātīgi un gardi!

Kakla karbonādi saklapē ar gaļas āmuriņu un sagriez strēmelēs.

Mazos gabalos sagriez sīpolu. Atsevišķā pannā apcep šķēlēs sagrieztus šampinjonus.

Sakarsē pannu ar eļļu un liec viegli apcepties gaļu, pēc brīža pievieno sīpolus un ļauj tiem viegli apcepties. Pievieno garšvielas un uz lēnas uguns sutini, līdz gaļa kļuvusi mīksta.

Miltus izšķīdina ūdenī, sakuļ un pievieno gaļai kopā ar krējumu, apceptajiem šampinjoniem un sautē, līdz mērce uzmet pirmo burbuli.

Pievieno mērcei šķēlēs sagrieztus gurķus, apmaisi un atstāj zem vāka, bet bez liesmas, ļauj tai vēl sabiezēt. Mērcei jābūt biezai un tumīgai.

Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem, rīsiem vai dārzeņiem.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form