Foto: Shutterstock
Sātīgas brokastu maizītes ar sieru un šķiņķi franču gaumē jeb "croque monsieur". Īpaši labi garšos, pasniegtas ar svaigiem zaļajiem lapu salātiem, kas aizdarīti ar atsvaidzinošu Dižonas sinepju–citronu mērci.
20Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
8 gab.tostermaizes4 šķēleskūpināts šķiņķis50 gsviests1 ķiploka daiva120 gsiers2 olas dzeltenumi4 ĒKsaldais krējums

Sagatavošana

1

Sakarsē krāsni līdz 190 grādiem.

2

Ķiplokus nomizo, izspiež caur ķiploku spiedi. Sviestu izkausē, iemaisa ķiplokus. Pārziež tostermaizes ar kausēto ķiploku sviestu.

3

Sieru sarīvē, liek bļodiņā, pievieno olu dzeltenumus un saldo krējumu un samaisa, līdz iegūst viendabīgu, uz maizes ziežamu masu.

4

Padoms: ja vēlas paātrināt procesu, var rīvēto sieru aizstāt ar gatavajām kausētā siera šķēlēm.

5

Uz četrām apakšējām maizes šķēlēm liek siera kārtu, tad šķiņķa šķēles, tad atkal sieru, virsū liek atlikušās četras maizes šķēles ar kausēto sviesta pārsmērētajām pusēm uz augšu.

6

Ja vēlas, arī maizīšu virskārtas var pārklāt ar siera maisījumu.

7

Maizītes liek krāsnī un cep, līdz tās ir skaisti zeltainas un siers izkusis.

Pasniedz nekavējoties ar svaigiem dārzeņu salātiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!