Foto: Privātais arhīvs
Karstas un sātīgas maizītes ar patīkami kūstošu sieru vidū. Pagatavošana ir ātra un gauži vienkārša, taču svarīga ir pareiza secība.
4Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

maize siers sviests garšvielas pēc vēlmes

Sagatavošana

1

Vispirms sarīvē sieru. Daudz. Vairāk nekā šķiet vajadzīgs. Tad maizes šķēles kārtīgi apsmērē ar sviestu. Nevajag biezu kārtu, bet kārtīgi jānoziež visa virsma, līdz pat garozas maliņām. Uzliek sildīties pannu. Tad sviestmaizes noliek uz dēlīša vai šķīvja ar sviestu uz leju un uzkrauj milzīgu kaudzi rīvētā siera. Tik daudz, ka otra maizes šķēle īsti nekā neturas virsū un balansē siera kaudzes galā.

2

Kad panna uzsilusi, siermaizes uzmanīgi – lai nenolobās apakšpusē esošais sviests un nenogāžas siera kaudze – ieliek pannā un pannai uzliek vāku. Plītij karstumu noregulē apmēram uz 80 procentiem no maksimuma – lai maizītes kārtīgi izkarsējas, bet nepiedeg pirms siers nav izkusis. Vāks vajadzīgs, lai saglabātu temperatūru un kaudzē esošais siers sāktu kust. Virsējā maizīte joprojām balansē uz siera kaudzes.

3

Pēc kāda brīža – pāris minūtēm – kad pēc sajūtas apakšējā maizīte ir glīti brūna un siers jau sāk tecēt pāri malām, uzmanīgi pieturot augšējo maizīti, visu apgriež otrādi un ar lāpstiņu kārtīgi piespiež tagad augšā esošo maizīti, līdz abas maizītes ir cieši sakļāvušās ar izkusušo sieru vidū. Turpina cept mazliet īsāku brīdī kā pirmajai pusei. Tad ņem nost, liek uz šķīvja un, cenšoties neapdedzināt pirkstus, ēd nost.

Labu apetīti!

Padoms: pēc vēlmes un garšas rīvētajam sieram var pievienot garšvielas, vai, piemēram, sadrupinātus bekona gabaliņus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!