Foto: Publicitātes attēls
Audzinot savu meitu nu jau gandrīz septiņus gadus, pieredzes bagātais šefpavārs, lauku gardēdis un Barbora.lv garšas eksperts Dzintars Kristovskis ir pārliecināts, ka bērna uzturam, pirmkārt, ir jābūt nesamākslotam, veselīgam un ar tīru garšu. Nav noslēpums, ka pēc maltītes vai to starplaikos bērnu roka stiepjas arī pēc kādas saldas uzkodas, tāpēc dažādu mākslīgi saldinātu desertu vai dzērienu vietā ieteicams izvēlēties uzturvielām bagātinātus našķus, kas turklāt palīdzēs atjaunot enerģijas rezerves. Lieliska izvēle šādās reizēs ir žāvētu augļu un riekstu bumbas, ko ērti iesaiņot un paņemt līdzi dienas gaitās.
40Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 10
1 saujažāvētas dateles60 gtumšā šokolāde2 ĒKžāvēti ķirši2 ĒKriekstu maisījums2 ĒKkokosrieksta skaidiņas2 ĒKsaulespuķu sēklas1 ĒKolīveļļa pēc garšasvaniļa

Sagatavošana

1

Sagriež dateles bez kauliņiem gabaliņos, salauž šokolādi nelielos gabaliņos.

2

Visas receptē minētās sastāvdaļas liek blenderī un sakuļ viendabīgā masā.

3

Masu izņem no blendera un veido divu-trīs kodienu izmēra bumbas - ap 30 gramiem katru.

4

Var arī sapresēt masu kādā nelielā veidnē, sastindzināt ledusskapī un sagriezt mazākos gabaliņos kā batoniņus.

5

Kokosriekstu skaidiņas var izmantot arī kā dekoru, kurā apviļā gatavās bumbas vēl izteiktākai garšu kombinācijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!