Sātīgie salāti ar ķimeņu sieru, avokado un bekonu
Foto: Publicitātes foto
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
200 g
200 g Jāņu siers
Jāņu siers
250 g
250 g salātlapu maisījums
salātlapu maisījums
200 g
200 g ķirštomāti
ķirštomāti
100 g
100 g vārītas bietes
vārītas bietes
1
1 avokado
avokado
100 g
100 g bekons
bekons
Mērcei
50 g
50 g olīveļļa
olīveļļa
2 ĒK
2 ĒK citronu sula
citronu sula
1 TK
1 TK Vusteras mērce
Vusteras mērce
1 ĒK
1 ĒK Dižonas sinepes
Dižonas sinepes
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas malti melnie pipari
malti melnie pipari
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Mazkaloriju ēdieni
  • Dārzeņu salāti
  • Siera salāti
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Viegla vasaras maltīte
  • Pasaules Virtuve
  • Ledusskapī pēc svētkiem vēl gozējas saulainais ķimeņu siers? Pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar veikalu tīklu "Elvi" piedāvā interesantas receptes, kā tradicionālo Jāņu sieru izmantot vasarīgu salātu pagatavošanai.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Ķirštomātus sagriež uz pusēm. Bietes sagriež nelielos gabaliņos. Avokado sagriež plānās sķēlītēs. Sieru sagriež 5 mm plānās šķēlēs.

    Lielā bļodā sajauc visas mērces sastāvdaļas. Pusi atstāj bļodā, otro mērces pusi pārlej atsevišķā trauciņā.

    Salātu lapas, bietes un ķiršu tomātus liek bļodā un samaisa ar mērci.

    Uz grilpannas vai sakarsēta grila apcep bekona šķēles, līdz tās ir kraukšķīgas, liec tās uz papīra dvieļa, lai dvielis uzsūktu liekos taukus. Sagrieziež bekonu mazākos gabaliņos.

    Uz grila vai grillpannas aptuveni 2 minūtes no katras puses apcep Jāņu siera šķēles.

    Kārto salātus uz šķīvja – vispirms liek salātu lapas, tad avokado, grilētā siera šķēles, beigās pārkaisa ar bekona gabaliņiem un pasniedz, pārlejot ar palikušo mērci.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form