Saulē kaltētu tomātu un mandeļu pastēte
Foto: Shutterstock
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
200 g
200 g saulē kaltēti tomāti
saulē kaltēti tomāti
200 ml
200 ml mandeles (mizotas)
mandeles (mizotas)
2
2 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
2 ĒK
2 ĒK kaperi
kaperi
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni vegāniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Brokastis
  • Vakariņas
  • Dārzeņu un sēņu uzkodas
  • Kanapē un sviestmaizes
  • Pastētes, sviests un smēriņi
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Pasaules Virtuve
  • Brīnišķīga veģetāra pastēte, kuru var smērēt uz maizītēm vienu pašu vai izmantot sviesta vietā, to papildinot ar siera vai gaļas šķēli. No dotajiem produktiem sanāks apmēram 500 ml.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Pastētes gatavošanai būs nepieciešami sausie saulē kaltētie tomāti. Tos vispirms ieliek katliņā, aplej ar verdošu ūdeni un vēlreiz strauji uzvāra.

    Pēc tam katliņu noņem no uguns un ļauj tomātiem mērcēties 5 minūtes. Tad tos nokāš (ūdeni no tomātiem nelej laukā, to noglabā un izmanto zupas vai mērces vārīšanai).

    Ja veikalā nopirktas mandeles ar miziņām, arī tās noplaucē - aplej ar verdošu ūdeni un ļauj mandelēm ūdenī atdzist, pēc tam noloba miziņas.

    Blendera traukā liek mērcētos tomātus, mandeles un ķiplokus, sablendē apmēram vienu minūti.

    Pievieno kaperus un turpina blendēt, līdz veidojas vienmērīga, smērējama masa.

    Pārbauda sāli (iespējams, sāls nebūs vajadzīga, jo daudzas sastāvdaļas jau ir sāļas) un pēc garšas pievieno svaigi maltus melnos piparus.

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form