Sausiņu putriņa - īpašai diētai.

Gatavošana: 3—4 baltmaizes sausiņus applaucē ar verdošu, pasaldinātu ūdeni (uz 1 glāzi ūdens 1—2 tējkarotes, t. i., 10—20 g cukura).

Piebriedušus sausiņus izberzē caur sietu.

Pēc speciāla norādījuma pie putras var pielikt 1/2 tējkarotes sviesta vai uz pusglāzi putras pieliet pusglāzi verdoša piena, var arī pielikt sautētu ābolu biezeni (100 g).

*Šī biezputra būtu bērnam dodama tikai pēc speciāla norādījuma, jo dažādi putraimi no uztura viedokļa ir vērtīgāki nekā sausiņi.

Iesūtīja: V. Kiseļeva "Bērnu virtuve" LV izdevniecība Rīgā, 1952

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!