Britu pavārmākslas un veselīga dzīvesveida entuziasts Džeimijs Olivers iesaka uzturā iekļaut bagātīgu produktu daudzumu - dažādus augļus, dārzeņus, liesu gaļu, olas, pākšaugus, riekstus, sēklas, pilngraudu produktus un zema tauku satura piena produktus.

Turklāt, pēc viņa teiktā, uzturā vēlams lietot atšķirīgu krāsu augļus un dārzeņus, jo tas sniedz ķermenim dažādas uzturvielas, kas nepieciešamas, lai mēs būtu spēkpilni un veseli.

Lūk, Džeimija gaumē pagatavoti veģetāri, viegli un atsvaidzinoši salāti - kā radīti atslodzei pēc bagātīgi klātā Ziemassvētku galda. Atceries arī, ka savvaļas rīsi ir lieliska alternatīva baltajiem, turklāt tajos ir daudz augstāks šķiedrvielu daudzums.

Pagatavošana

9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

300 gsavvaļas rīsi2 sarkanie sīpoli2 TKsarkanvīna etiķis500 gBriseles kāposti8 redīsi1 citrons paliela svaigu piparmētru, pētersīļu un bazilika bunte1 saujakaltētas dzērvenes vai rozīnes nerafinēta olīveļļa

Sagatavošana

1

Uzvāri rīsus saskaņā ar instrukciju uz iepakojuma un atstāj tos dzesēties uz lielas paplātes.

2

Nomizo sīpolus, tad, izmantojot virtuves kombainu, sasmalcini tos. Ieliec bļodā un pievieno sarkanā vīna etiķi. Samaisi kopā un noliec malā.

3

Virtuves kombainā sasmalcini Briseles kāpostus un redīsus, ieliec tos bļodā, pievieno citrona sulu un šķipsniņu jūras sāls. Noliec malā.

4

Sagriez piparmētru, pētersīļu un bazilika lapas un ievieto tās lielā servējamā bļodā. Pievieno rīsus, sīpolus un garšaugus ar citronu sulu un samaisi visu kopā.

5

Pārslaki ar nelielu eļļas daudzumu, tad samaisi un pasniedz galdā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!