Savvaļas rīsu un Briseles kāpostu supersalāti
Foto: Jamieoliver.com
5.0000 1
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
300 g
300 g savvaļas rīsi
savvaļas rīsi
2
2 sarkanie sīpoli
sarkanie sīpoli
2 TK
2 TK sarkanvīna etiķis
sarkanvīna etiķis
500 g
500 g Briseles kāposti
Briseles kāposti
8
8 redīsi
redīsi
1
1 citrons
citrons
 
paliela svaigu piparmētru, pētersīļu un bazilika bunte
paliela svaigu piparmētru, pētersīļu un bazilika bunte
1 sauja
1 sauja kaltētas dzērvenes vai rozīnes
kaltētas dzērvenes vai rozīnes
 
nerafinēta olīveļļa
nerafinēta olīveļļa
  • Ārstnieciskais uzturs
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni vegāniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Gavēņa laika ēdieni
  • Mazkaloriju ēdieni
  • Slavenību receptes
  • Dārzeņu salāti
  • Ikdienas maltītei
  • Ziemassvētku receptes
  • Viegla vasaras maltīte
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Britu pavārmākslas un veselīga dzīvesveida entuziasts Džeimijs Olivers iesaka uzturā iekļaut bagātīgu produktu daudzumu - dažādus augļus, dārzeņus, liesu gaļu, olas, pākšaugus, riekstus, sēklas, pilngraudu produktus un zema tauku satura piena produktus.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Turklāt, pēc viņa teiktā, uzturā vēlams lietot atšķirīgu krāsu augļus un dārzeņus, jo tas sniedz ķermenim dažādas uzturvielas, kas nepieciešamas, lai mēs būtu spēkpilni un veseli.

    Lūk, Džeimija gaumē pagatavoti veģetāri, viegli un atsvaidzinoši salāti - kā radīti atslodzei pēc bagātīgi klātā Ziemassvētku galda. Atceries arī, ka savvaļas rīsi ir lieliska alternatīva baltajiem, turklāt tajos ir daudz augstāks šķiedrvielu daudzums.

    Pagatavošana

    Uzvāri rīsus saskaņā ar instrukciju uz iepakojuma un atstāj tos dzesēties uz lielas paplātes.

    Nomizo sīpolus, tad, izmantojot virtuves kombainu, sasmalcini tos. Ieliec bļodā un pievieno sarkanā vīna etiķi. Samaisi kopā un noliec malā.

    Virtuves kombainā sasmalcini Briseles kāpostus un redīsus, ieliec tos bļodā, pievieno citrona sulu un šķipsniņu jūras sāls. Noliec malā.

    Sagriez piparmētru, pētersīļu un bazilika lapas un ievieto tās lielā servējamā bļodā. Pievieno rīsus, sīpolus un garšaugus ar citronu sulu un samaisi visu kopā.

    Pārslaki ar nelielu eļļas daudzumu, tad samaisi un pasniedz galdā.

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form