Seno laiku ābolu ķiļķeni
Foto: DELFI
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
Ābolu ķīselim
300 g
300 g āboli
āboli
500 ml
500 ml ūdens
ūdens
50 g
50 g cukurs
cukurs
10 g
10 g kartupeļu ciete
kartupeļu ciete
1 gab.
1 gab. citronu miziņa
citronu miziņa
Ķiļķeniiem
100 ml
100 ml piens
piens
1 gab.
1 gab. ola
ola
20 g
20 g cukurs
cukurs
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
130 g
130 g milti
milti
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni bērniem
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Ķīseļi
  • Saldās zupas
  • Launags
  • Pasaules Virtuve
  • Katrā ģimenē ir kādi leģendāri ēdieni, par kuriem klīst stāsti: lūk, vecmāmiņa gan vārīja vai cepa to un to tā, kā neviens cits. Manā ģimenē viens no atmiņu stāstiem ir par memmītes ābolu ķiļķeniem. Trauki un galda piederumi no senās godības palikuši, recepte šķietami zināma no galvas, tomēr drošības pēc proporcijas vēl palūkoju vecās pavārgrāmatās, bet katram pašam jāskatās līdzi, jo šis ir viens no tiem ēdieniem, par kuriem saka: viss pēc sajūtām. Jā, un ķiļķeni, nevis klimpas. Mūsmājās tie vienmēr bijuši ķiļķeni.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Ābolus nomizo, sagriež šķēlītēs.

    Ūdeni uzvāra, pievieno ābolus, cukuru, citronu vai apelsīnu miziņas un vāra, kamēr āboli mīksti, bet nav vēl izjukuši.

    Tikmēr sagatavo ķiļķenu mīklu. Olu sakuļ ar pienu, pievieno sāli un cukuru, piesijā mltus un visu samaisa.

    Kad ābolu ķīselis gatavs, vārošā ķīselī ar ēdamkaroti liek ķiļķenus katlā. Kad visi ielikti, vēl mirklīti ļauj visam uzvārīties.

    Ēd gan siltu, gan aukstu, kā patīk.

    Lai labi garšo!

    Seno laiku ābolu ķiļķeni
    Foto: DELFI
    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form