Sēņu risoto recepte
Foto: Vida Press
3.2308 13
6 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Brīnišķīgi krēmīgs, turklāt vienkārši pagatavojams tradicionālais itāļu ēdiens. No brīža, kad rīsiem pievienosi pirmo buljona porciju, līdz gatavam risoto paies vien 20 minūtes! Ja pa rokai nav baraviku, droši vari tās aizstāt ar citām sēnēm, kas pirms ēšanas nav jāvāra - gailenēm, šampinjoniem, bekām!

Dziļā pannā uzkarsē 60 ml olīveļļas un apcep notīrītas un sagrieztas sēnes. Cep aptuveni 15 minūtes, līdz viss šķidrums iztvaikojis un sēnes ir apcepušās brūnas. Apceptās sēnes samaisa ar kapātiem zaļumiem un svaigi spiestu citrona sulu un atliek malā, kamēr gatavo pārējo.

Tajā pašā pannā liek pannā 75 g sviesta un atlikušo olīveļļu, sakarsē un apcep smalcinātus ķiplokus un sīpolus. Kad sīpoli kļūst zeltaini caurspīdīgi, pannā ber rīsus un maisot karsē, līdz rīsu graudi tiek pārklāti ar eļļu un sīpoliem.

Pannas saturam pievieno baltvīnu un vistas buljonu - šķidrumam ir jāpārklāj rīsi.

Uz lēnas uguns, karsējot maisa rīsus, ļaujot šķidrumam sasūkties graudos. Kad tas noticis, pielej vēl buljonu un turpina karsēt. Pārliecinies, ka viss šķidrums sasūcies rīsos, pirms pievienot nākamo buljona porciju. Aptuveni 15-20 minūšu laikā viss buljons būs pievienots rīsiem. Kad pēdējā šķidruma porcija sasūkusies rīsos, pannas saturam pievieno sāli un svaigi maltus melnos piparus pēc garšas, atlikušo sviestu, sēnes un smalki rīvētu Parmezāna sieru. Visu samaisa un tūlīt pasniedz.

Tasty.lv iesaka: baudi šo risoto ar piesātinātu baltvīnu, piemēram, Sauvignon Blanc - tas brīnišķīgi papildinās Parmezāna siera garšu, nenomācot izteiksmīgo baraviku aromātu.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form