Sēņu un ķirbju veģetārais velingtons
Foto: Jamieoliver.com
0 0
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1
1 neliels sviesta ķirbis bez sēklām, sagriezts uz pusēm
neliels sviesta ķirbis bez sēklām, sagriezts uz pusēm
 
olīveļļa
olīveļļa
1
1 neliels kaltēts sarkanais čili pipars, sagriezts
neliels kaltēts sarkanais čili pipars, sagriezts
1/2 TK
1/2 TK malts kanēlis
malts kanēlis
1 ĒK
1 ĒK koriandra sēklas
koriandra sēklas
1
1 svaiga rozmarīna zariņš, lapiņas noplūktas un sasmalcinātas
svaiga rozmarīna zariņš, lapiņas noplūktas un sasmalcinātas
2
2 sarkanie sīpoli
sarkanie sīpoli
 
jūras sāls
jūras sāls
 
svaigi malti melnie pipari
svaigi malti melnie pipari
1 sauja
1 sauja svaiga salvija
svaiga salvija
100 g
100 g ēdamie kastaņi
ēdamie kastaņi
2 šķēles
2 šķēles saldskābmaize
saldskābmaize
3
3 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
1
1 citrons
citrons
20 g
20 g sviests
sviests
250 g
250 g brūnie šampinjoni
brūnie šampinjoni
200 g
200 g mangolda lapas vai spināti
mangolda lapas vai spināti
50 g
50 g ciedru rieksti
ciedru rieksti
25 g
25 g rozīnes
rozīnes
500 g
500 g kārtainā sviesta mīkla
kārtainā sviesta mīkla
1
1 ola
ola
 
nedaudz piena
nedaudz piena
  • Dārzeņu ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Slavenību receptes
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Ziemassvētku receptes
  • Pasaules Virtuve
  • Ja viesos gaidāt veģetāriešus, tad pēc šī ēdiena baudīšanas viņi jūs mīlēs un nēsās uz rokām – tik gards tas ir.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Pagatavošana

    Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200ºC. Sagriez ķirbi šķēlēs un ieliec lielā cepešpannā, apslaki ar krietnu devu olīveļļas, uzber čili un kanēli.

    Smalki saberz koriandra sēklas, pievieno rozmarīna lapas un vēlreiz saberz, apmēram vienu līdz divas minūtes, lai sajustu smaržu. Pārkaisi ķirbja gabaliņiem tā, lai ikviens ir labi pārklāts ar garšvielām.

    Pārliecinies, ka visi ķirbja gabaliņi ir ar mizu uz leju, pārklāj tos ar foliju un cep karstā krāsnī apmēram 45 minūtes vai tik ilgi, kamēr tiek kļūst mīksti. Ļauj atdzist, pēc tam sadali kumosa lieluma gabaliņos.

    Uz vidējas uguns uzkarsē katliņu, tad pievieno kādu devu olīveļļas un sīpolus. Pievieno sāli, piparus un lēnām vāra, ik pa laikam apmaisot, līdz tie kļūst mīksti un apbrūnē. Dažas minūtes pirms vārīšanas beigām pievieno salviju un sasmalcinātos kastaņus.

    Tikmēr uz karsta grila vai tosterī sagrauzdē maizi, ierīvē ar ķiploku. Sagriež mazos gabaliņos un, ka sīpoli ir gatavi, tiem pievieno tostus. Nogriež uguni, visu samaisa, pagaršo, tad pievieno sarīvētu citrona miziņu.

    Vidēji karstā pannā ievieto sviestu, kad tas ir izkusis, pievieno sēnes un sakapātu ķiploka daiviņu. Cep, līdz tās kļūst mīkstas un pasausas. Pievieno mazliet svaigi spiestas citronu sulas un sablendē viendabīgā masā.

    Uzkarsē lielu pannu ar sālītu ūdeni, pievieno spinātus un sautē, līdz tie kļūst mīksti. Nosusina caurdurī, viegli saspiežot, lai atbrīvotos no liekā mitruma, tad liek malā.

    Sagriež atlikušo ķiploka daiviņu, ievieto pannā ar kādu devu olīveļļas. Cep, līdz tie kļūst zeltaini. Pievieno ciedru riekstus, rozīnes un spinātus, cep, līdz maisījums kļūst pietiekami silts. Apkaisa ar sāli un pipariem, izslēdz plīti.

    Tagad ir laiks veidot velingtonu. Izklāj kārtaino mīklu uz cepampapīra un izrullē to apmēram 30cmx40cm lielumā. Sāc ar sēņu maisījumu, izsmērē to pa visu mīklu. Lielā bļodā sajauc sagatavotos spinātus, ķirbi un sīpolu-maizes maisījumu, tad klāj to biezā kārtā mīklas vidū. Malas atstāj brīvas, jo mīkla būs jāsarullē.

    Lai to izdarītu, paņem cepampapīra aiz vienas malas un pacel to kopā ar mīklu, virzi uz velingtona vidu, lai mīkla pārklāj pildījumu. Atdali cepampapīru, lai mīkla paliek vietā, pēc tam to pašu dari ar otru mīklas pusi. Mīklai ir jāpārklājas vidū. Sakul olu ar pienu, ar otu pārzied mīklu tā, lai savienojuma vieta nav redzama.

    Aizloki galus, lai pildījums neizplūst, tad uzmanīgi rullē velingtonu pa cepampapīru, lai savienojuma vieta paliek apakšā. Pārziež visu ar sakulto olu.

    Cep 45 minūtes, līdz tas ir pacēlies, kļuvis zeltaini brūns un pietiekami karsts. Pasniedz sagrieztu biezos gabalos. Var papildināt ar veģetāro mērci!

    Un neaizmirsti ieslēgt televizoru, lai noskatītos Džeimija Olivera lieliskos raidījumus kanālā "FOX Life". "Džeimija pārtikas revolūcija dzīvajā ēterā Sidnejas Operas namā" – trešdien, 30. decembrī pulksten 21.00, bet svētdienās pulksten 12.00 var vērot "Emmy" balvu ieguvušo izcilo realitātes šovu – "Džeimija pārtikas revolūcija".

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form