Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Sevišs (ceviche) ir Dienvidamerikā dzimis ēdiens, ar kuru parasti apzīmē jēlu marinētu zivi vai jūras veltes un kuru pasniedz kā priekšēdienu.

150Minūtes
13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
200 glabas kvatitātes garneles, nomizotas, ar noņemtām astēm un iztīrītas200 gbaltas zivs fileja200 gnesagrieztas kalmāru "caurulītes", iztīrītas2 gab.sula no laima1 gab.sula no citrona15 mlolīveļļa1 gab.ķiploka daiviņa, ļoti sīki sakapāta1 gab.maza čili pāksts ar izņemtām sēklām, sagriezta plānās sloksnītēs pēc garšassāls un pipari2 gab.gatavi, bet vēl stingri tomāti ar izņemtām sēklām, sagriezti gabaliņos1 gab.mazs sarkanais sīpols, sagriezts gabaliņos1 gab.mazs avokado, nomizots un sagriezts gabaliņos1 gab.paprāvs tekilas "šļaksts"

Sagatavošana

1

Jūras veltes sagriež vienāda izmēra kubiņos un liek bļodā, kas nav no metāla.

2

Samaisa kopā ar laima un citrona sulu, eļļu, ķiploku un čili.

3

Pievieno sāli, piparus, samaisa un liek ledusskapī uz 1 stundu.

4

Atdzesētajām jūras veltēm pievieno tomātu, avokado, sīpolu un tekilu un liek atpakaļ ledusskapī uz vēl vienu stundu.

5

Pasniedz ar kukurūzas čipsiem. Ja vēlies, vari pārkaisīt ar svaigiem garšaugiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!