Sezonas dārzeņu karijs ar kokosriekstu pienu un rīsiem
Foto: DELFI
5.0000 2
3 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
2
2 burkāni
burkāni
1
1 sīpols
sīpols
2
2 paprikas
paprikas
1
1 neliels kabacis
neliels kabacis
1
1 ķiploka daiva
ķiploka daiva
 
eļļa cepšanai
eļļa cepšanai
1
1 kokosriekstu piena bundža
kokosriekstu piena bundža
 
karija garšvielu maisījums
karija garšvielu maisījums
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
 
rīsi pasniegšanai
rīsi pasniegšanai
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Gavēņa laika ēdieni
  • Dārzeņu ēdieni
  • Rīsu ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Karijs ir tas ēdiens, ko labprāt noprovēju restorānos, jo mājās to gatavot līdz šim šķita sarežģīti. Taču akcijas cenu plauktā ieraugot garšvielu maisījumu karija pagatavošanai, nolēmu pēc garšas atmiņas pagatavot ēdienu, kas mani savaldzinājis kādā restorānā. Jāsaka, ka arī mājās gatavotā versija izdevās lieliska!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Nomizo burkānus un sagriež 2-3 mm biezās ripiņās. Sagriež papriku, sīpolu, kabaci. Notīra ķiploka daivu, sagriež šķēlēs, apber ar sāli un tad ar nazi smalki sakapā. Sāls palīdzēs ķiplokam nomākt spēcīgo aromātu, turklāt pie viena neļaus koka dēlītim uzsūkt smaržu.

    Dziļā pannā uzkarsē eļļu. Apcep burkānus, lai tie kļūst viegli apbrūnējuši. Kā nākamās sastāvdaļas pievieno sīpolu gabaliņus un papriku. Kad dārzeņi nedaudz apcepušies, pievieno kabačus un sasmalcināto ķiploku. Pārber daļu garšvielas un kādu brīdi pacep, līdz jūti patīkamu smaržu buķeti.

    Pievieno kokosriekstu pienu (visu bundžas saturu), pieber vēl garšvielas, apmaisa un ļauj karsēties uz mērenas liesmas. Pēc brīža pagaršo – ja šķiet, ka garšvielas vajag vēl, droši pievieno. Es bez maisījuma piebēru šķipsnu sāli, pielēju nedaudz cidoniju sīrupu saldumam un aptuveni ēdamkaroti citronu sulu.

    Mērce pēc aptuveni 10 minūšu karsēšanas kļūs tumīgāka, bet ja gribas to vēl biezāku, nelielā krūzītē atšķaida tējkaroti kartupeļu vai kukurūzas cieti ar pienu un pielej pannas saturam, viegli apmaisot.

    Novāra rīsus, kā to norādījis ražotājs uz iepakojuma.

    Lēzenā bļodā pasniedz dārzeņu kariju, rīsus iepilda nelielā krūzītē, ar dakšiņu viegli iespiež un tad apgāž virs dārzeņiem. Voila!

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form