Sezonas pirmā pupiņu zupa
Foto: Shutterstock
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
200 g
200 g pupiņas
pupiņas
500 g
500 g žāvētas ribiņas ar gaļu
žāvētas ribiņas ar gaļu
4 gab.
4 gab. kartupeļi
kartupeļi
1,5 gab.
1,5 gab. burkāni
burkāni
2,5 l
2,5 l ūdens
ūdens
1 gab.
1 gab. lauru lapa
lauru lapa
3 gab.
3 gab. smaržīgie pipari
smaržīgie pipari
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas garšvielas un garšaugi
garšvielas un garšaugi
1 gab.
1 gab. sīpols
sīpols
  • Dārzeņu zupas
  • Gaļas zupas
  • Ēdieni bērniem
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Sezonas pirmā pupiņu zupa ir īsti svētki. Sātīga, sildoša, garšīga, labum laba gan ar, gan bez gaļas, bet labāk jau ar. Pupiņu zupa ar žāvētām ribiņām ir zelta vērta klasika, ko var ēst vēl un vēl. Ražas laikā pat nav jāatceras uz nakti iemērkt pupiņas!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Žāvēto ribiņu gabalus liek katlā, mazliet pavāra un nokāš.

    Lej uz ribiņām tīru ūdeni, liek katlā pupiņas, nelielos gabalos sagrieztus kartupeļus un burkānus, sīpolu, lauru lapu, pāris smaržīgos piparus, sāli, vēl kādas garšvielas, ja vēlas.

    Vāra uz nelielas uguns. (Zupām neliela uguntiņa patīk vislabāk.)

    Kad visi dārzeņ mīksti, izņem ribas no katla, atdala no tām gaļu. Gaļu saplūkā gabaliņos. To var likt atpakaļ katlā vai arī pasniegt pie zupas atsevišķā trauciņā, lai katrs apkalpojas pats.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form