Foto: DELFI
Šis apburošais un gardais deserts, ko pasniegt svētku sezonā, patiesībā jau gadiem ilgi ir bijis hits. Tomēr šogad tas piedzīvojis lielāko popularitāti. Ir sajūta, ka teju katrs "Instagram" un "TikTok" lietotājs atrāda un šķietami sacenšas par to, kuram sanākusi skaistākā "Nutellas" eglīte. Taisnība, tā ir skaista un arī viegli pagatavojama. Mūsu iekšējais mākslinieks gan vēl negavilē, jo eglīte vizuālajā ziņā nespēj līdzināties profiņu meistardarbiem. Lai nu kā, tai ir savs šarms, un tā ir ļoti, ļoti garda!
30Minūtes
4Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

2 gab.sloksnes kārtainās mīklas "Nutella" ola pūdercukurs

Sagatavošana

1

Lai pagatavotu "Nutellas" Ziemassvētku eglīti, vismaz 30 minūtes pirms gatavošanas no saldētavas izņem kārtaino mīklu. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200°C.

2

Abas kārtainās mīklas loksnes izrullē. Liek vienu loksni uz cepamās pannas.

3

Mīklu ar ēdamkaroti vai otiņu pārziež ar "Nutellu". Iesakām tā pamatīgi! Tā, lai jūt!

4

Otru kārtainās mīklas kārtu liek virs šokolādes krēma kārtas un nedaudz saplacina ar rokām.

5

Ar asu nazi vai picas griešanas riteni sagriež mīklu egles formā. Vispirms izveido stumbru pie pamatnes un tad izgriež trīsstūri. Pēc tam veic divu centimetru (atšķirībā no egles izmēra) dziļus iegriezumus abās pusēs, nesasniedzot centru!

6

Satin katru iegriezto strēmelīti spirālē.

7

Neizmet kārtainās mīklas atgriezumus. Tos izmanto zvaigznītes izveidošanai, izmantojot formiņu (mums tādas nebija, tāpēc paši zīmējām – sanāca, kā sanāca!). Ja ir vēlme, var pagatavot arī šokolādes bumbiņas vai savērpt īsos mezglos.

8

Pārsmērē ar sakultu olu un cep 15 minūtes 200º temperatūrā.

9

Pārkaisa ar pūdercukuru un pasniedz kā saldu svētku uzkodu!

Ja vēlies eksperimentēt, vari pildījumam pievienot smalki sagrieztus un grauzdētus valriekstus un pekanriekstus, lai iegūtu papildu kraukšķīgumu.

Savukārt, ja tev patīk šokolādes un apelsīnu garša, kāpēc gan nepievienot šokolādes maisījumam apelsīna miziņu pirms smērēšanas uz kārtainās mīklas?

Lai izdodas!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!