Foto: Shutterstock
Lieliem svētkiem cepama lielā siera - drupaču kūka.
100Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 14
gsviests350 gmilti gcukurs2 gab.paciņas vaniļas cukurs4 gab.olas500 gvājpiena biezpiens250 gMascarpone7 ĒKmanna175 gievārījums

Sagatavošana

1

26 cm kūkas formu ietauko, izliek ar cepamo papīru.

2

Izkausēt 150 g sviesta. Sajaukt miltus, 100 g cukura, 1 paciņu vaniļas cukura, šķipsnu sāls. Pieliet šķidro sviestu, ar pirkstiem visu samīcīt drupačās.

3

Ar mikseri sakult 100 g sviesta, 150 g cukura, 1 paciņu vaniļas cukura un sāls šķipsnu. pa vienai iemaisīt olas. Iemaisīt biezpienu, maskarponi un mannu.

4

Formas dibenā ar roku iespaidīt pusi no drupačām, gar malu vajadzētu nedaudz izveidot augstāku maliņu. Pārsmērēt ar ievārījumu (uz aci, vai cik kārojas, es ņemu parasti brūkleņu, jo man prasās ko skābu,bet oriģinālā ir aveņu).

5

Pārliet biezpiena masu. Pa virsu sabērt atlikušās drupačas, tās labi izberžot starp pirkstiem.

6

Uzkarsētā krāsnī (200 grādi / 175 ar konvekciju) cep 1 stundu, ļauj atdzist formā, pārkaisa ar pūdercukuru.

Jāpiebilst, ka biežāk taisu mazākā formā - 20 cm, tad visi produktu daudzumi jādala ar divi. Un mēdzu arī taisīt bez drupačām augšā, tad gan ir ļoti uzmanīgi jāatdzesē, jo, strauji dzesējot, rodas plaisas, kuras drupačas tomēr lieliski nomaskē.

Iesūtīja: Babs

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!