Siera kūka ar bumbieriem gandrīz ideālām vakariņām
Foto: Privātais arhīvs
3.7500 4
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
Kūkas pamatnei
180 g
180 g cepumi (Deniss izmantoja "Selga")
cepumi (Deniss izmantoja "Selga")
180 g
180 g sviests
sviests
250 g
250 g zemesrieksti
zemesrieksti
250 g
250 g halva
halva
Pildījumam
500 g
500 g mascarpone
mascarpone
390 g
390 g vārītais iebiezinātais piens
vārītais iebiezinātais piens
5
5 olas (4-5 lielas olas vai 6 olas)
olas (4-5 lielas olas vai 6 olas)
425 g
425 g konservēti bumbieri
konservēti bumbieri
  • Siera kūkas
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Siera kūkas nekad neliek vilties – kārdinošs krēms, garda cepumu pamatnīte, turklāt to var gatavot visneiedomājamākajās variācijās, pat ar bumbieriem! Recepti iesaka "BSMS" mārketinga direktors un modes blogeris Deniss Ševeļovs, kurš to gatavoja raidījumā "Gandrīz ideālas vakariņas."

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Ja vēlme gatavot lielāku kūku (24 centimetru lielai kūkas formai), tad jādubulto sastāvdaļas.

    Gatavo kūkas pamatu – sasmalcina cepumus un halvu (to var arī nelikt, ja negaršo), pievieno sviestu (būs vajadzīgs mīksts, istabas temperatūrā pastāvējis sviests). Ja tas nav atkusis – var sarīvēt, tā būs ātrāk.

    Kad masa ir gatava, to vienmērīgi sapilda cepšanās formu, izveido arī sānu maliņu. Formu ieliek uz saldētavā (tik ilgi, kamēr tiek gatavots kūkas pildījums).

    Ieslēdz cepeškrāsni uz konvekcijas režīmu, lai tā sasniegtu 180-190 grādus.

    Gatavo kūkas pildījumu – maskarpone sierā jāiestrādā olas, kas iepriekš pastāvējušas istabas temperatūrā, pēc tam jāpievieno iebiezinātais piens. Vēlams nelikt vairāk par 8 olām. Masu var kult ar dakšu, taču rokas blenderis palīdzēs ātrāk sasniegt īsto konsistenci.

    Kad pamats jau ir sacietējis, tajā ieliek bumbierus – sagrieztus strēmelēs, izgrebtus bumbiņās, kā nu pašam labāk patīk. Starp citu – bumbieru bumbiņas ļoti skaisti izskatīsies kūkas šķērsgriezumā. Ar bumbieriem pārklāj visu cepumu-halvas pamatni. Kad tas izdarīts, tad var liet virsū kūkas pildījuma masu.

    Kūku liek cepeškrāsnī uz 45 minūtēm. Gatavību pārbauda ar kociņu. Ja nepieciešams, tad pacep vēl 15 minūtes. Kūkai vidus var būt mazliet šķidrs.

    Siera kūka ar bumbieriem gandrīz ideālām vakariņām
    Foto: Publicitātes foto

    Kūkai sākumā ļauj atdzist istabas temperatūrā, bet pēc tam to liek ledusskapī uz vismaz 8 stundām, vislabāk, ja tā nostāv ledusskapī 24 stundas.

    Izbaudi "Gandrīz ideālas vakariņas", izklaidējies un iepazīsti šīs sezonas personības no pirmdienas līdz ceturtdienai pulksten 18.10 TV3!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!

    Tags

    Deniss Ševeļovs Gandrīz ideālas vakariņas Populāri latvieši iesaka: ēdienu receptes
    0
    Saldēšana
    0
    Cepeškrāsns
    0
    Vārītais iebiezinātais piens
    0
    Cepumi
    0
    Mascarpone
    0
    Olas
    0
    Sviests
    0
    Zemesrieksti
    0
    Pasniegt atdzesētu
    43596563
    Siera kūkas
    43596563
    Tortes un kūkas
    0
    viegli
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form