Ceptā siera kūka ar datelēm un iebiezinātā piena mērci
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
4.7500 4
8 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
4
4 sloksnes filo mīkla
sloksnes filo mīkla
15 ml
15 ml izkausēts sviests
izkausēts sviests
170 g
170 g dateles bez kauliņiem
dateles bez kauliņiem
180 ml
180 ml ūdens
ūdens
750 g
750 g krēmsiers (istabas temp.)
krēmsiers (istabas temp.)
2 gab.
2 gab. olas
olas
150 g
150 g cukurs
cukurs
10 ml
10 ml melase
melase
2 ml
2 ml kanēlis
kanēlis
2 ml
2 ml muskatrieksts
muskatrieksts
2 ml
2 ml krustnagliņas (maltas)
krustnagliņas (maltas)
Mērcei:
1
1 bundžiņa iebiezinātais piens ar cukuru
bundžiņa iebiezinātais piens ar cukuru
75 ml
75 ml saldais krējums
saldais krējums
Piederumi:
 
22-24cm liela apaļā kūku forma
22-24cm liela apaļā kūku forma
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Mātes dienas ēdieni
  • Romantiskas vakariņas
  • Citi saldēdieni
  • Siera kūkas
  • Tortes un kūkas
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Garda un salda ceptā siera kūka, kuru interesantu padara ne vien mērce, kas klāta pa virsu, bet arī saturs. Tajā paslēpušās dateles, smaržīgais kanēlis un pat muskatrieksts. Baudi kopā ar tasi kafijas vai tējas.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Cepamo formu ietauko. Tās pamatni izklāj ar cepamo papīru. Filo mīklas sloksnes apsmērē ar izkausēto sviestu, un liek vienu otrai virsū.

    Mīklu pēc tam ieklāj kūkas formā, liekos gabaliņus, kas nokarājas pār kūkas malu, nogriež.

    Katliņā ber sagrieztas žāvētās dateles un pievieno ūdeni. Visu karsē aptuveni piecas minūtes. Dateles pēc tam nokāš un atdzesē.

    Cepeškrāsni uzkarsē līdz 160oC.

    Lielā bļodā ar karoti, slotiņu vai mikseri viegli sakuļ krēmsieru. Tam pievieno sakultas olas, cukuru, melasi un visu maisa, līdz iegūta vienmērīga masa. Pēc tam kūkas masā iemaisa kanēli, krustnagliņas un muskatriekstu.

    Padoms: ja melase (kondensēts cukura sīrups) nav pieejams, bez tā var iztikt. Kūka būs mazāk salda, bet tikpat garda.

    Kūkas masā iecilā dateles. Pēc tam to lej kūkas formā, formu liek cepeškrāsnī un cep aptuveni stundu.

    Kad kūka gatava, to patur cepeškrāsnī, atverot vien cepeškrāsns durtiņas. Pēc tam pilnībā atdzesē ledusskapī.

    Gatavo mērci. Iebiezināto pienu samaisa ar saldo krējumu (krējumu pirms tam var nedaudz uzsildīt), lai veidotos vienmērīga mērce.

    Pasniedz, liekot kūkas gabaliņu uz šķīvja un pārlejot ar saldo, brūno iebiezinātā piena mērci.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form