Sastāvdaļas
Sagatavošana
Pamatne (24 cm kūkas veidnei): cepumus ar sviestu samaļ kombainā vai sablendē un izspiež gar veidnes malām un apakšu. Liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
Pildījums: izkausē šokolādi. Sakuļ olu baltumus. Sakuļ putukrējumu. Izkausē uzbriedinātu želatīnu. Lielā traukā sakuļ: sieru ar olu dzeltenumiem, piekuļ citrona sulu un izkausētu balto šokolādi, iebiezināto pienu, iemaisa želatīnu, putukrējumu, pagaršo un pieliek cukuru pēc nepieciešamības. Pašās beigās iemaisa olu baltumus. Lej visu pamatnei un ledusskapī uz 1 stundu.
Kad kūka cieta, var likt virsū šokolādes glazūru.
Esmu mēģinājusi gan cieto, gan mīksto glazūru, cietā labāk izskatās, kamēr kūka nav sagriezta, bet griežot sagādā problēmas, bet mīkstā labāk garšo.
Mīkstā glazūra: ½ glāze piens, ½ glāze cukurs, 50 g sviests, 4 ĒK kakao. Pienu, cukuru un kakao savāra un pašās beigās pieliek sviestu.
Iesūtīja: Nabux