Foto: Shutterstock
Siera kūka ar mīksto vai cieto glazūru.
35Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
1.5 gab.paciņa Selgas cepumi100 gsviests500 gmascarpone200 gsaldais krējums1 ĒKcitronu sula1 gab.baltā šokolāde2 gab.olas cukurs2 ĒKželatīns1 gab.bundža iebiezinātais piens

Sagatavošana

1

Pamatne (24 cm kūkas veidnei): cepumus ar sviestu samaļ kombainā vai sablendē un izspiež gar veidnes malām un apakšu. Liek ledusskapī uz 30 minūtēm.

2

Pildījums: izkausē šokolādi. Sakuļ olu baltumus. Sakuļ putukrējumu. Izkausē uzbriedinātu želatīnu. Lielā traukā sakuļ: sieru ar olu dzeltenumiem, piekuļ citrona sulu un izkausētu balto šokolādi, iebiezināto pienu, iemaisa želatīnu, putukrējumu, pagaršo un pieliek cukuru pēc nepieciešamības. Pašās beigās iemaisa olu baltumus. Lej visu pamatnei un ledusskapī uz 1 stundu.

3

Kad kūka cieta, var likt virsū šokolādes glazūru.

4

Esmu mēģinājusi gan cieto, gan mīksto glazūru, cietā labāk izskatās, kamēr kūka nav sagriezta, bet griežot sagādā problēmas, bet mīkstā labāk garšo.

5

Mīkstā glazūra: ½ glāze piens, ½ glāze cukurs, 50 g sviests, 4 ĒK kakao. Pienu, cukuru un kakao savāra un pašās beigās pieliek sviestu.

Iesūtīja: Nabux

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!