Foto: Shutterstock
Garda siera maize mājinieku lietošanai.
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

500 gmilti1 paciņa sausais raugs1 TKcukurs1 TKsāls svaigi malti pipari250 mlremdens ūdens sīpoli gsiers zaļumi

Sagatavošana

1

Ar mikseri sataisu mīklu, ļauju uzrūgt, kamēr ~2x vairāk bļodā, nekā sākumā.

2

Pa to laiku pannā apcepu trīs samērā lielus sasmalcinātus sīpolus, sarīvēju 100 – 150 g siera un sagriežu kādu kušķi zaļumus. Visu samaisu kopā, kad sīpolu padzisuši.

3

Uzrūgušo mīklu sadalu divās daļās, katru izrullēju un katrai uzlieku virsū pusi no pildījuma (t.i., uz puses no izrullētās mīklas plāksnes, jo tinot kopā, pildījums pats izklīst pa visu mīklu). Sarullēju to visu kukulītī, galus aizspiežu ciet.

4

Satītos kukuļus vēl kādu ½ stundu paraudzēju, apsmērēju ar sakultu olu un tad cepu pie kādiem 180 – 200 grādiem ~ 25 minūtes.

Iesūtīja: materiāli no www.calis.lv arhīva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!