Siera nūjiņas rīvmaizes panējumā
Foto: Shutterstock
3.0000 2
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
16 gab.
16 gab. siera nūjiņas
siera nūjiņas
1/2 glāze
1/2 glāze milti
milti
1/2 TK
1/2 TK paprikas pulveris
paprikas pulveris
2 gab.
2 gab. olas
olas
1/4 glāze
1/4 glāze piens
piens
1 1/2 glāze
1 1/2 glāze rupja baltmaizes rīvmaize
rupja baltmaizes rīvmaize
1 ĒK
1 ĒK kaltēti pētersīļi
kaltēti pētersīļi
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas pipari
pipari
 
rapšu eļļa cepšanai
rapšu eļļa cepšanai
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Eļļā vārītās uzkodas
  • Siera un biezpiena uzkodas
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Piknika ēdienu receptes
  • Pasaules Virtuve
  • Pavisam viegli pagatavojama siera uzkoda, kas iepriecinās ne tikai pašu gatavotāju, bet arī ēdājus. Siera nūjiņām kraukšķīgumu piešķirs rīvmaizes panējums, bet siltais siers tās viducī patīkami kusīs uz mēles.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Siera nūjiņas izņem no iepakojuma un pārgriež uz pusēm. Nūjiņu apviļāšanai būs nepieciešamas trīs bļodiņas.

    Pirmajā bļodiņā ber miltus un maltas paprikas garšvielu, abas sastāvdaļas kārtīgi sajaucot. Otrajā bļodiņā liek olas un pienu un rūpīgi sakuļ.

    Trešajā bļodiņā ber baltmaizes rīvmaizi, kas ir svaiga un rupja pēc maluma. Kad tas izdarīts, sāk apviļāt siera nūjiņas.

    Vispirms katru nūjiņu apviļā miltos, tas sakultajā olā, un visbeidzot rīvmaizē. Apviļātās siera nūjiņas liek uz cepamās pannas, un pannu ar visām nūjiņām liek saldētavā, aptuveni uz 20 līdz 30 minūtēm.

    Kad siera nūjiņas sastingušas saldētavā, tās ņem laukā. Dziļā pannā vai nelielā katliņā lej rapšu eļļu un ļauj tai kārtīgi uzsilt, bet ne pārkarst.

    Siera nūjiņas liek eļļas peldē nelielās porcijās un cep, kamēr tās kļūst zeltaini brūnas. Svarīgi uzmanīt, lai nūjiņas nepiedegtu, tāpēc pannā vienlaicīgi nevajag bērt visas.

    Pasniedz pēc pagatavošanas kopā ar krējuma vai jogurta uzkodu mērcēm, kā arī tomātu mērcēm.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form