Siera pīrāgs – armēņu versija par gruzīnu hačapuri
Foto: Privātais arhīvs
0 0
10 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
250 g
250 g biezpiens (9%)
biezpiens (9%)
150 g
150 g margarīns (60–75%)
margarīns (60–75%)
1 gab.
1 gab. ola
ola
5 g
5 g cukurs
cukurs
150 g
150 g kviešu milti
kviešu milti
10 g
10 g cepamais pulveris
cepamais pulveris
Pildījumam:
150 g
150 g siers
siers
1 ĒK
1 ĒK skābais krējums
skābais krējums
1 gab.
1 gab. ola
ola
1 gab.
1 gab. ķiploka daiviņa (sarīvēta vai saspiesta)
ķiploka daiviņa (sarīvēta vai saspiesta)
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas melnie pipari
melnie pipari
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pīrāgi un smalkmaizītes
  • Plātsmaizes
  • Pasaules Virtuve
  • Gards, ka mēli norīt – armēņu versija par siera pīrāgu, kas līdzinās gruzīnu hačapuri. Kāpēc armēņu? Jo recepti izlolojis īsts armēnis, kurš apprecējies ar latvieti un recepti nodevis mantojumā tālākai gatavošanai.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Margarīnu izkausē, pieliek samīcītu biezpienu, kārtīgi sajauc. Tad liek klāt visu pārējo. Ja mīkla pārāk mīksta, var pielikt vēl miltus, tomēr labāk, lai mīkla ir mīkstāka nekā cieta. Uz brīdi ieliek ledusskapī.

    Gatavo pildījumu: sarīvētu sieru, krējumu, olu, ķiploku, sāli un piparus rūpīgi samaisa, lai sajaucas.

    Mīklu sadala divās daļās, paplāni izrullē, vienu pusi liek uz plāts. Virsū vienmerīgā kārtā uzliek pildījumu, tad otro mīklas plāksni, saspiež maliņas. Ar dakšiņu kartīgi "sadursta" pīrāgu, lai virskārta neuzmet kūkumu.

    Cep krāsnī 180 grādos aptuveni 30 līdz 40 minūtes.

    Lai labi smeķē arī jums!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.