Siera un ķimeņu vafeles
Foto: sⓘndy° / CC
3.5000 8
16 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
150 g
150 g rīvēts siers (Holandes, Krievijas var arī Latvijas)
rīvēts siers (Holandes, Krievijas var arī Latvijas)
200 g
200 g skābs krējums
skābs krējums
150 g
150 g margarīns
margarīns
2-3 TK
2-3 TK ķimenes
ķimenes
190 g
190 g milti
milti
0,5 TK
0,5 TK soda
soda
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Dažādas mīklas
  • Vafeles
  • Pasaules Virtuve
  • Siera - ķimeņu vafeles sanāk zeltaini brūnas, ļoti trauslas, lūztošas, sausas, viegli sāļas ar izteiktu ķimeņu garšu.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Margarīnu izkausē. Liek bļodā sieru, uzlej margarīnu, pievieno krējumu, ķimenes, miltus un sodu. Visu sastrādā mīklā.

    Vafeļnīcā liek 5 mazas mīklas bumbiņas (katru 1/3 tējk. lielu), aizver, piespiež un cep 1 minūti un 10 sekundes - zeltainas vafelītes.

    *ja vafeles uzglabājamas, tad slēgtā traukā, vēlams - aukstumā. Šīm vafelēm es lietoju veco padomju laika vafeļu pannu.

    *sanāk ~90-95 vafeles.

    Iesūtīja: Artūrs

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form