Foto: Publicitātes foto
Franču stila karstmaizes ar sieru padarīs tavas brokastis par svētku maltīti. Tās gatavos Zane Grēviņa šo sestdien raidījumā "Našķoties". Recepti lasi "Tasty", bet kulinārijas raidījumu skaties televīzijā sievietēm "STV Pirmā!" un lietotnē "Shortcut".
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
400 mlpiens300 gKrievijas siers50 gsviests30 gkviešu milti30 gParmas tipa siers šķipsnasvaigi rīvēts muskatrieksts šķipsnaKajēnas pipari šķipsnamalti melnie pipari pēc garšassāls150 gplāni sagriezta šķiņķa šķēlītes4 gab.skābmaizes šķēles1 ĒKsinepes maurloki dekorēšanai

Sagatavošana

1

Pagatavo mērci. Katliņā izkausē sviestu, pievieno miltus. Maisot visu gatavo 2 minūtes, tad pakāpeniski pievieno pienu.

2

Viendabīgas konsistences mērces masā iemaisi rīvēto muskatriekstu, Kajēnas piparus, melnos piparus, sāli un 130 g rīvēta Krievijas siera.

3

Mērci nedaudz atdzesē.

4

Uz pannas izkārto divas no četrām maizes šķēlēm, tās apzied ar pagatavoto mērci.

5

Tad pārklāj ar dažām Krievijas siera šķēlēm, virs tām izkārto plāni sagrieztu šķiņķi. To pārzied ar sinepēm un atkārtoti pārklāj ar siera šķēlēm.

6

Atlikušās divas maizes šķēles apzied ar pagatavoto mērci, tad novieto uz augšpusē esošajām siera šķēlēm.

7

Vēlreiz ar mērci pārklāj arī maizes šķēļu virspusi, pārber ar sarīvētu atlikušo Krievijas sieru un sīki sarīvētu Parmas tipa sieru.

8

Pannu liec līdz 230 grādu temperatūrai sakarsētas cepeškrāsns augšējā daļā.

9

Maizītes gatavo ventilatora režīmā apmēram 15–20 minūtes.

10

Maizītes pasniedz karstas, apbērtas ar smalki sakapātiem maurlokiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!