Sīgas fileja
Foto: Michael Mintskovsky
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
4 gab.
4 gab. sīgas, filejas
sīgas, filejas
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas melnie pipari, malti
melnie pipari, malti
1 ĒK
1 ĒK griķu medus
griķu medus
 
zaļumi, dekorēšanai
zaļumi, dekorēšanai
Mērcei
100 g
100 g sviests
sviests
1 gab.
1 gab. sīpols
sīpols
3 gab.
3 gab. ķiploku daiviņas
ķiploku daiviņas
2 ĒK
2 ĒK griķu medus
griķu medus
2 ĒK
2 ĒK dilles
dilles
120 ml
120 ml Lielvārdes Gaišais alus
Lielvārdes Gaišais alus
2 gab.
2 gab. olu dzeltenumi
olu dzeltenumi
Alus čipsiem
100 ml
100 ml Lielvārdes Gaišais alus
Lielvārdes Gaišais alus
2 ĒK
2 ĒK kviešu milti
kviešu milti
1 gab.
1 gab. ola
ola
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas cukurs
cukurs
1/2 TK
1/2 TK soda
soda
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Ziemassvētku receptes
  • Zivju un jūras produktu ēdieni
  • Pasaules Virtuve


  • Kārdinoša recepte no restorāna "Bar&Grill restaurant 36. line" atraktīvā šefpavāra Laura Aleksejeva. Un, starp citu, ar medus - alus Sabajonas mērci var lieliski papildināt arī citus zivju ēdienus.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sasmalcina sīpolus un ķiplokus, tad liek tos izkausētā sviestā un sautē uz lēnas uguns. Pēc 3 - 4 minūtēm pievieno alu, sasmalcinātas dilles un turpina vārīt 10 minūtes, tad izkāš.

    Izkāstajam šķidrumam pievieno olu dzeltenumus un saputo ūdens peldē.  

    Gatavo alus čipsus. Sakarsē cepeškrāsni līdz 160 grādiem. Sajauc visas mīklas sastāvdaļas. Uz cepamā papīra uzklāj plānu mīklas kārtiņu un liek cepties uz 3 - 4 minūtēm.

    Samazina cepeškrāsns karstumu līdz 140 grādiem.

    Sīgas filejas pārkaisa ar sāli, pipariem, apsmērē ar griķu medu un krāsnī apcep 3 minūtes no katras puses.

    Sīgas fileju pārlej ar mērci, veidojot burukuģa formu, čipsus iestiprina zivī. Dekorē ar zaļumiem.

    Par Daugmales Jāņa bišu medus saietu

    Pagājušā gada augustā notika 1. Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saiets, kurā piedalījās 12 populāri un iemīļoti Rīgas restorānu šefpavāri, gatavojot ēdienus ar dažādu medu piedevām. Šogad 2. Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saiets uzņēmis vērienīgākus apgriezienus un pulcē 27 populārus Latvijas restorānu šefpavārus. Saiets notiks trijās kārtās 13.,20. un 27. oktobrī, katra no tām veltīta citam medus veidam - meža aveņu, griķu un viršu. Ik kārtā piedalīsies deviņi šefpavāri, kuriem dots uzdevums - ēdiena gatavošanā jāiekļauj ne tikai medus, bet arī "Lielvārdes" alus. Iepazīstinām ar saieta otro kārtu, kurā pavāri gatavo ēdienus ar griķu medu un "Lielvārdes" alu.

    Projekts sadarbībā ar:

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form