Sildošā brieža gaļas zupa ar rožu kāpostiem
Foto: Daiga Smilga
4.3750 8
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Sildoša briežu gaļas zupa vēsākam laikam. Tasty.lv rudens zupu konkursam to iesūtījusi lasītāja Daiga. Šī zupiņa ir sātīga un sildoša, norāda Daiga.

Katlā lej ūdeni, ieliek gabaliņos sagrieztu gaļu un liek vārīties. Kad ūdens vārās, gaļu noputo, noregulē minimālu karstumu un turpina vārīt.

Notīra un smalki sagriež sīpolus un ķiplokus. Notīra un gabaliņos sagriež burkānu, kāli, pētersīļa sakni. Ingvera sakni nomizo un sagriež šķēlēs. Kartupeļus nomizo un sagriež kubiņos, noglabā ūdenī.

Karsē pannu ar eļļu un viegli apcep sīpolus un ķiplokus. Tos pievieno gaļai. Kad gaļa mīksta, to izņem no katla un ļauj tai atdzist. Buljonu caur sietiņu izkāš un liek atpakaļ uz uguns.

Buljonam pievieno sagrieztos dārzeņus - burkānu, kāli, pētersīļa sakni, ingveru un Briseles kāpostiņus. Kad dārzeņi pusmīksti, pievieno kartupeļus un sakapātu čili pipariņu. Kad dārzeņi mīksti, pievieno gaļu.

Pēc garšas pievienot sāli un svaigi maltus melnos piparus. Pasniedzot uzkaisa kapātus zaļumus. Lai labi garšo!

Iesūtīja: Daiga Smilga

Comment Form