
"Siļķe kažokā" ir klasika, kas nekad neapnīk. Šajā variācijā patīkamu svaigumu piešķir āboli, bet neiztrūkstošas, protams, ir bietes un kartupeļi.
Kad dārzeņi novārīti un atdzisuši, sarīvē tos uz sakņu rīves. Sarīvē arī ābolu un uz smalkās rīves olas.
Katru sarīvēto sastāvdaļu liec atsevišķā bļodiņā vai šķīvītī, lai pēc tam salātus var liktu kārtu kārtām.
Sagriez siļķi mazākos gabalos. Ja marinādē ir arī sīpoli, izmanto arī tos un sagriez mazākos gabalos.
Nelielā bļodiņā sajauc visas mērces sastāvdaļas un samaisi.
Lielā bļodā vispirms liec vārītos, sarīvētos kartupeļus, pa virsu tiem siļķi ar sīpoliem, tad ābolu skaidiņas.
Pārlej un izlīdzini daļu mērces un pa virsu tai izkārto sarīvētas bietes.
Turpini likt kārtas tādā pat secībā, sākot no kartupeļiem, beidzot ar bietēm.
Pēdējai kārtai jābūt mērcei, un tās virsu var izdekorēt ar pāri palikušajām sastāvdaļām.