'Siļķe kažokā' ar āboliem
Foto: DELFI
1.0000 3
10 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
6 gab.
6 gab. novārītas nelielas bietes
novārītas nelielas bietes
6 gab.
6 gab. novārīti nelieli kartupeļi
novārīti nelieli kartupeļi
500 g
500 g marinētas siļķes
marinētas siļķes
1 gab.
1 gab. skābs ābols
skābs ābols
3 gab.
3 gab. novārītas olas
novārītas olas
mērcei:
 
paciņa majonēze
paciņa majonēze
500 g
500 g skābs krējums
skābs krējums
3 ĒK
3 ĒK franču sinepes
franču sinepes
2 TK
2 TK sāls
sāls
  • Biešu salāti
  • Dārzeņu salāti
  • Zivju un jūras produktu salāti
  • Ikdienas maltītei
  • Ziemassvētku receptes
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • "Siļķe kažokā" ir klasika, kas nekad neapnīk. Šajā variācijā patīkamu svaigumu piešķir āboli, bet neiztrūkstošas, protams, ir bietes un kartupeļi.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Kad dārzeņi novārīti un atdzisuši, sarīvē tos uz sakņu rīves. Sarīvē arī ābolu un uz smalkās rīves olas.

    Katru sarīvēto sastāvdaļu liec atsevišķā bļodiņā vai šķīvītī, lai pēc tam salātus var liktu kārtu kārtām.

    Sagriez siļķi mazākos gabalos. Ja marinādē ir arī sīpoli, izmanto arī tos un sagriez mazākos gabalos.

    Nelielā bļodiņā sajauc visas mērces sastāvdaļas un samaisi.

    Lielā bļodā vispirms liec vārītos, sarīvētos kartupeļus, pa virsu tiem siļķi ar sīpoliem, tad ābolu skaidiņas.

    Pārlej un izlīdzini daļu mērces un pa virsu tai izkārto sarīvētas bietes.

    Turpini likt kārtas tādā pat secībā, sākot no kartupeļiem, beidzot ar bietēm.

    Pēdējai kārtai jābūt mērcei, un tās virsu var izdekorēt ar pāri palikušajām sastāvdaļām.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form