Siļķes un mazsālīta laša kārtojums ar bietēm un kausēto sieru
Foto: Privātais arhīvs
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt nākamajā dienā

Kad "siļķe kažokā" apnikusi, laiks izmēģināt ko jaunu – gardo mazsālītā laša un siļķes kārtojumu ar bietēm un kausēto sieru. Recepti svētku galdam iesaka mūsu lasītāja Diana Lapinska.

Želatīnu ber bļodā, pārlej ar aukstu ūdeni, uzbriedina. Gareno kēksa veidni izklāj ar pārtikas plēvi.

Pa to laiku sarīvē bieti un burkānu. Sakapā olas un lociņus. Sasmalcina lasi un siļķi.

Siļķes un mazsālīta laša kārtojums ar bietēm un kausēto sieru
Foto: Privātais arhīvs

Želatīnu izkausē karsta ūdens peldē, samaisa ar majonēzi un skābo krējumu.

Veidnē liek lasi, kas samaisīts ar kausēto sieru un lociņiem. Tad liek olu kārtu, siļķi, burkānus.

Siļķes un mazsālīta laša kārtojums ar bietēm un kausēto sieru
Foto: Privātais arhīvs

Visu pārlej ar majonēzes maisījumu, ar koka irbulīti pabaksta, lai tas iesūcas līdz pat kārtojuma apakšai.

Virsū liek biešu kārtu, nolīdzina ar karotes gludo pusi, pārloka pāri pārtikas plēves malas, liek uz nakti ledusskapī.

Siļķes un mazsālīta laša kārtojums ar bietēm un kausēto sieru
Foto: Privātais arhīvs

Pirms pasniegšanas atloka pārtikas plēvi, uzmanīgi izgāž kārtojumu no veidnes piemērotas formās traukā, griež šķēlēs un pasniedz.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form