Siltie akniņu salāti ar olām un pākšu pupiņām
Foto: Shutterstock
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
2 gab.
pēc garšas
2 ĒK
pēc garšas
pēc garšas
Mērcei
1/2 TK
pēc garšas

Gardi vistu akniņu salāti ir kā radīti gan sātīgām brokastīm, gan vieglai pusdienu maltītei. Blanšētās pupiņas tiem piešķir patīkamu kraukšķīgumu, ķirštomātiņi svaigumu, bet mērce – pikantu noti.

Olas cieti novāra, noloba, sagriež daiviņās.

Pākšu pupiņas (var izmantot arī saldētas) noblanšē, pārlejot ar verdošu ūdeni uz 1–2 minūtēm, tad strauji atdzesējot aukstā ūdenī.

Akniņas noskalo, atbrīvo tās no plēvēm un cīpslām, tad atdala vienu no otras un nosusina. Pannā uzkarsē eļļu, akniņām pievieno sāli, piparus, apmaisa un cep pāris minūtes no katras puses, līdz tās ir gatavas (viducītim ir jābūt viegli sārtam).

Tomātus noskalo, sagriež ceturtdaļās. Salātus noskalo, nosusina, saplucina.

Gatavo mērci. Bļodiņā liek visas sastāvdaļas un maisa, līdz iegūst viendabīgas konsistences mērci.

Lielā, lēzenā šķīvī liek salātlapas, tad izkārto pārējās sastāvdaļas, pārlej ar mērci, pārkaisa ar zaļumiem un pasniedz.

Lai labi garšo!

Comment Form