Siltie akniņu salāti ar olām un pākšu pupiņām
Foto: Shutterstock
3.0000 1
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
200 g
200 g vistu aknas
vistu aknas
8 gab.
8 gab. Ķirštomāti
Ķirštomāti
2 saujas
2 saujas lapu salāti
lapu salāti
200 g
200 g pākšu pupiņas
pākšu pupiņas
2 gab.
2 gab. olas
olas
pēc garšas
pēc garšas kapāti zaļumi
kapāti zaļumi
2 ĒK
2 ĒK eļļa
eļļa
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas malti pipari
malti pipari
Mērcei
2 ĒK
2 ĒK olīveļļa
olīveļļa
2 ĒK
2 ĒK ābolu etiķis
ābolu etiķis
1/2 TK
1/2 TK cukurs
cukurs
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
1 ĒK
1 ĒK graudu sinepes
graudu sinepes
  • Brokastis
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Gaļas salāti
  • Karstie salāti
  • Ikdienas maltītei
  • Pasaules Virtuve
  • Gardi vistu akniņu salāti ir kā radīti gan sātīgām brokastīm, gan vieglai pusdienu maltītei. Blanšētās pupiņas tiem piešķir patīkamu kraukšķīgumu, ķirštomātiņi svaigumu, bet mērce – pikantu noti.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Olas cieti novāra, noloba, sagriež daiviņās.

    Pākšu pupiņas (var izmantot arī saldētas) noblanšē, pārlejot ar verdošu ūdeni uz 1–2 minūtēm, tad strauji atdzesējot aukstā ūdenī.

    Akniņas noskalo, atbrīvo tās no plēvēm un cīpslām, tad atdala vienu no otras un nosusina. Pannā uzkarsē eļļu, akniņām pievieno sāli, piparus, apmaisa un cep pāris minūtes no katras puses, līdz tās ir gatavas (viducītim ir jābūt viegli sārtam).

    Tomātus noskalo, sagriež ceturtdaļās. Salātus noskalo, nosusina, saplucina.

    Gatavo mērci. Bļodiņā liek visas sastāvdaļas un maisa, līdz iegūst viendabīgas konsistences mērci.

    Lielā, lēzenā šķīvī liek salātlapas, tad izkārto pārējās sastāvdaļas, pārlej ar mērci, pārkaisa ar zaļumiem un pasniedz.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form