Dārzeņu salāti ar sniega bumbām
Foto: Divi10.com
5.0000 1
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Pusdienās būs tieši laikā – sastāvdaļām bagātīgi un ļoti gardi dārzeņu salāti ar apceptām "sniega bumbām". Recepti piedāvā bloga "Divi10.com" autores Monika un Justīne.

Uzkarsē cepeškrāsni 180 grādus karstu.

Nomizo bietes, sagriez vidēji lielos gabalos, kārto uz cepešpannas, aplej nedaudz ar eļļu un liec krāsnī cepties 180 grādos uz 40 minūtēm līdz 1 stundai, līdz gatavas.

Virtuves blenderī sasmalcina šalotes sīpolu, pievieno 3 ēdamkarotes olīveļļu, balzamiko etiķi un sāli, piparus.

Kad bietes gatavas, izņem tās no krāsns un liec traukā marinēties, pievienojot Šalotes sīpola marinādi.

Ņem trīs bļodiņas, vienā ber rīvmaizi, otrā – miltus, trešajā – ar dakšiņu sakultu olu.

Nelielā katliņā uzsildi eļļu. Pa vienai ņem sniega bumbu, to apviļā miltos, tad olā un rīvmaizē. To atkārto ar visām. Kad eļļa uzkarsusi, pa vienai "sniega bumbas" liec cepties katliņā, katru cepot apmēram 2 minūtes. Izņem ārā un liec uz salvetītes nosusināties.

Sagriez tomātus, avokado, sajauc ar sinepju dīgstiem, pistācijām un nedaudz olīveļļas.

Traukā kārto marinētās bietes, tomātus, avokado ar dīgstiem un riekstiem, kā arī cepto sieru.

Pasniedz kā pamatēdienu vai piedevu.

Padoms: Siltā laikā bietes var cept arī ārā uz grila, un ēdiens vislabāk garšos pie dabas.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form