Dārzeņu salāti ar sniega bumbām
Foto: Divi10.com
5.0000 1
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
2
2 bietes
bietes
1
1 dzeltenais tomāts
dzeltenais tomāts
1 sauja
1 sauja ķirštomāti
ķirštomāti
1
1 avokado
avokado
1
1 burciņa siera bumbas, piemēram, "Trikata" ar burkāniem
burciņa siera bumbas, piemēram, "Trikata" ar burkāniem
1 sauja
1 sauja sinepju vai citi dīgsti
sinepju vai citi dīgsti
1
1 ola
ola
4-5 ĒK
4-5 ĒK milti
milti
4-5 ĒK
4-5 ĒK tumšā rīvmaize
tumšā rīvmaize
1
1 Šalotes sīpols
Šalotes sīpols
2 ĒK
2 ĒK balzamiko etiķis
balzamiko etiķis
1 TK
1 TK brūnais cukurs
brūnais cukurs
1/2 sauja
1/2 sauja pistācijas
pistācijas
 
olīveļļa
olīveļļa
 
eļļa cepšanai
eļļa cepšanai
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas pipari
pipari
  • Dārzeņu salāti
  • Karstie salāti
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Pusdienās būs tieši laikā – sastāvdaļām bagātīgi un ļoti gardi dārzeņu salāti ar apceptām "sniega bumbām". Recepti piedāvā bloga "Divi10.com" autores Monika un Justīne.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Uzkarsē cepeškrāsni 180 grādus karstu.

    Nomizo bietes, sagriez vidēji lielos gabalos, kārto uz cepešpannas, aplej nedaudz ar eļļu un liec krāsnī cepties 180 grādos uz 40 minūtēm līdz 1 stundai, līdz gatavas.

    Virtuves blenderī sasmalcina šalotes sīpolu, pievieno 3 ēdamkarotes olīveļļu, balzamiko etiķi un sāli, piparus.

    Kad bietes gatavas, izņem tās no krāsns un liec traukā marinēties, pievienojot Šalotes sīpola marinādi.

    Ņem trīs bļodiņas, vienā ber rīvmaizi, otrā – miltus, trešajā – ar dakšiņu sakultu olu.

    Nelielā katliņā uzsildi eļļu. Pa vienai ņem sniega bumbu, to apviļā miltos, tad olā un rīvmaizē. To atkārto ar visām. Kad eļļa uzkarsusi, pa vienai "sniega bumbas" liec cepties katliņā, katru cepot apmēram 2 minūtes. Izņem ārā un liec uz salvetītes nosusināties.

    Sagriez tomātus, avokado, sajauc ar sinepju dīgstiem, pistācijām un nedaudz olīveļļas.

    Traukā kārto marinētās bietes, tomātus, avokado ar dīgstiem un riekstiem, kā arī cepto sieru.

    Pasniedz kā pamatēdienu vai piedevu.

    Padoms: Siltā laikā bietes var cept arī ārā uz grila, un ēdiens vislabāk garšos pie dabas.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form