Siltie garneļu salāti ar fetas sieru
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1/2
1/2 sarkanais sīpols
sarkanais sīpols
3
3 ķiploku daiviņas
ķiploku daiviņas
2 ĒK
2 ĒK olīveļļa
olīveļļa
1/2 TK
1/2 TK raudene (kaltēta)
raudene (kaltēta)
400 g
400 g ķirštomāti
ķirštomāti
200 g
200 g garneles
garneles
100 g
100 g fetas siers
fetas siers
4 saujas
4 saujas salāti
salāti
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
šķipsna
šķipsna melnie pipari
melnie pipari
1
1 pitas maize
pitas maize
Mērcei
100 ml
100 ml olīveļļa
olīveļļa
3 TK
3 TK šerija etiķis
šerija etiķis
šķipsna
šķipsna čili pulveris
čili pulveris
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
šķipsna
šķipsna melnie pipari
melnie pipari
 
dažas raudenes lapiņas
dažas raudenes lapiņas
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Mazkaloriju ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Zivju un jūras produktu salāti
  • Pasaules Virtuve
  • Burvīgi salāti ēšanai dienas vidū, tie remdēs izsalkumu un ļaus turpināt iesāktos darbus. Salāti būs piemēroti arī kā uzkoda nelielās viesībās.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Garnelēm pa nakti ļauj atlaisties, tās ieliekot parastajā ledusskapja nodalījumā. Vispiemērotākās salātiem būs jēlās garneles. Ja nepieciešams, tās iztīra no čaumalām.

    Sagriež pusgredzenos sīpolu, smalki sakapā ķiploku. Sadrupina fetas sieru.

    Pannā sakarsē eļļu un apcep sīpolus. Kad tie kļuvuši caurspīdīgi, pievieno ķiplokus, turpina cept apmēram minūti. Pievieno sīpoliem un ķiplokiem raudeni, ķirštomātus un apmaisot karsē apmēram 2 minūtes.

    Iemaisa pannā garneles un maisot karsē vēl 2 minūtes, apkaisa garneles un tomātus ar sāli un pipariem, izmaisa.

    Sagatavo salātu mērci, samaisot kopā visas sastāvdaļas.

    Uz šķīvja liek salātu lapas, pa virsu liek fetas sieru, siltās garneles un tomātus, aplaista ar mērci, rotā ar raudenes zaļumiem un pasniedz ar pitas maizi, to sagriežot četrās daļās.

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form