Karstie salāti ar garnelēm un rīsu nūdelēm
Foto: Vida Press
4.0000 4
2 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
125 g
125 g zaļās pākšu pupiņas
zaļās pākšu pupiņas
4
4 sīpolloki
sīpolloki
100 g
100 g lapu salāti vai Ķīnas kāposts
lapu salāti vai Ķīnas kāposts
60 g
60 g diedzētas pupiņas
diedzētas pupiņas
125 g
125 g svaigas vai saldētas garneles bez čaulas
svaigas vai saldētas garneles bez čaulas
100 g
100 g rīsu nūdeles
rīsu nūdeles
2 ĒK
2 ĒK svaigs, kapāts koriandrs
svaigs, kapāts koriandrs
Mērcei:
1
1 čili pipars
čili pipars
1 TK
1 TK malts ingvers
malts ingvers
 
nedaudz pūdercukura
nedaudz pūdercukura
1 ĒK
1 ĒK Taizemiešu zivju mērce vai sojas mērce
Taizemiešu zivju mērce vai sojas mērce
 
laims
laims
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Mazkaloriju ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Viegla vasaras maltīte
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Šie siltie salāti ir īsta Āzijas virtuves paraugstunda, kurā garneļu maigā garša sajaukta ar aso čili, atspirdzinošo laimu un spēcinošo ingveru.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Vispirms gatavo mērci - smalki sakapātu sarkano čili piparu, kuram izņemtas sēkliņas, samaisa ar ingveru, pūdercukuru, sojas mērci un puslaima sulu. Mērcei atļauj ievilkties.

    Vidēja izmēra katliņā uzvāra sālsūdeni, kurā liek strēmelēs sagrieztas zaļās pupiņu pākstis – vāra vienu minūti. Tad katliņā pievieno smalki sakapātus sīpolus, saplucinātus zaļumus, garneles un pupiņu dīgstus. To visu vāra vēl aptuveni vienu vai pusotru minūti – kad garneles būs gatavas, tās kļūs rozā. Visu nokāš lielā sietā un liek lielā bļodā.

    Svarīgi ir nokāsto ūdeni ieliet atpakaļ katliņā, jo tajā liek gatavoties rīsu nūdeles – tās atstāj katliņā aptuveni četras minūtes un ļauj tām piebriest. Kad nūdeles gatavas, tās nokāš un sajauc kopā ar sākumā pagatavoto mērci, pa virsu nūdelēm liekot pagatavotos dārzeņus un garneles un visu pavisam viegli apmaisot.

    Servē šķīvjos, pa virsu uzkaisot sasmalcinātu koriandru. Pasniedz siltus.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form