Bekona un jūras ķemmīšu salāti ar rukolu, zirņiem un baltvīna mērci
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
0 0
2 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
3 šķēles
3 šķēles kūpināts bekons
kūpināts bekons
2 ĒK
2 ĒK olīveļļa
olīveļļa
8-10
8-10 jūras ķemmītes (notīrītas)
jūras ķemmītes (notīrītas)
3 ĒK
3 ĒK baltvīns
baltvīns
1 ĒK
1 ĒK šerija etiķis
šerija etiķis
1 TK
1 TK sinepes
sinepes
2 ĒK
2 ĒK kapāti sīpolloki
kapāti sīpolloki
60 g
60 g zirņu dīgsti
zirņu dīgsti
 
rukola
rukola
100 g
100 g vārīti zirņi
vārīti zirņi
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Dažādi salāti
  • Zivju un jūras produktu salāti
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Viegla vasaras maltīte
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Vasarīgi un veikli pagatavojami salāti, kuros īpaši izceļas ne tikai jūras ķemmītes, bet arī gardais, kraukšķīgais bekons. Pagatavo siltos salātus pusdienās vai kā pirmo ēdienu vakariņās. Jūras velte būs lieliska jauna vēsma tavā virtuvē.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Bekona šķēlītes katru sagriež trīs daļās, tā, lai kopā būtu deviņi bekona kubiņi. Bekonu apcep pannā, līdz tas ir kraukšķīgs un noliek malā.

    Pēc tam gatavo jūras ķemmītes – tās iesmērē ar olīveļļu un apber ar garšvielām. Liek labi uzkarsētā pannā aptuveni divas minūtes no katras puses, līdz tās ir zeltainas.

    Kad tas izdarīts, jūras ķemmītes noliek malā un pieskata, lai tās neatdzistu. Tikmēr, pannā lej baltvīnu un šerija etiķi, un pāris minūtes uzkarsē, līdz sastāvdaļas burbuļo. Ņem nost no plīts un iemaisa šķidrumā atlikušo ēdamkaroti olīveļļas, sinepes un sakapātos lociņus.

    Bekonu un ceptās jūras ķemmītes sadala starp diviem pusdienu šķīvjiem, pārkaisa ar rukolu, apber ar dīgstiem un ar karoti uzklāj silto vīna mērci.

    Pasniedz kopā ar vārītiem zaļajiem zirnīšiem, kas samīcīti biezenī.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form