Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Vasarīgi un veikli pagatavojami salāti, kuros īpaši izceļas ne tikai jūras ķemmītes, bet arī gardais, kraukšķīgais bekons. Pagatavo siltos salātus pusdienās vai kā pirmo ēdienu vakariņās. Jūras velte būs lieliska jauna vēsma tavā virtuvē.
20Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
3 šķēleskūpināts bekons2 ĒKolīveļļa10 jūras ķemmītes (notīrītas)3 ĒKbaltvīns1 ĒKšerija etiķis1 TKsinepes2 ĒKkapāti sīpolloki60 gzirņu dīgsti rukola100 gvārīti zirņi

Sagatavošana

1

Bekona šķēlītes katru sagriež trīs daļās, tā, lai kopā būtu deviņi bekona kubiņi. Bekonu apcep pannā, līdz tas ir kraukšķīgs un noliek malā.

2

Pēc tam gatavo jūras ķemmītes – tās iesmērē ar olīveļļu un apber ar garšvielām. Liek labi uzkarsētā pannā aptuveni divas minūtes no katras puses, līdz tās ir zeltainas.

3

Kad tas izdarīts, jūras ķemmītes noliek malā un pieskata, lai tās neatdzistu. Tikmēr, pannā lej baltvīnu un šerija etiķi, un pāris minūtes uzkarsē, līdz sastāvdaļas burbuļo. Ņem nost no plīts un iemaisa šķidrumā atlikušo ēdamkaroti olīveļļas, sinepes un sakapātos lociņus.

4

Bekonu un ceptās jūras ķemmītes sadala starp diviem pusdienu šķīvjiem, pārkaisa ar rukolu, apber ar dīgstiem un ar karoti uzklāj silto vīna mērci.

5

Pasniedz kopā ar vārītiem zaļajiem zirnīšiem, kas samīcīti biezenī.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!