Sinepju gurķi ar trīs veidu sinepēm
Foto: Inguna Ojere
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
3 kg
3 kg gurķi
gurķi
4 gab.
4 gab. baltās paprikas
baltās paprikas
1 kg
1 kg sīpoli
sīpoli
1 gab.
1 gab. čili
čili
4 ĒK
4 ĒK sāls
sāls
350 g
350 g cukurs
cukurs
1 gab.
1 gab. franču sinepes, burciņa
franču sinepes, burciņa
2 gab.
2 gab. Dižonas vai angļu sinepes, burciņa
Dižonas vai angļu sinepes, burciņa
3 ĒK
3 ĒK krievu sinepes
krievu sinepes
3 ĒK
3 ĒK kurkuma
kurkuma
350 g
350 g etiķis 9%
etiķis 9%
3 ĒK
3 ĒK kartupeļu ciete
kartupeļu ciete
  • Salāti ziemai
  • Pasaules Virtuve
  • Inguna Ojere ir lielas saimes ciltsmāte – konservēšanas sezonā rindojas nevis burciņas, bet burku metri! Ņēmušas labu piemēru, Ingunas meita un mazmeita labākās receptes ieraksta īpašā kladītē. Sinepju gurķi ir viena no tādām recptēm – izturējusi laika pārbaudi, pilnveidota līdz perfekcijai. Sinepju gurķi joprojām lielajā ģimenē ir viena no populārākajām receptēm – mazbērni iestājoties rindā pēc savas burciņas vēl pirms vārīšanas!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sarīvē gurķus, smalki sagriež sīpolus un papriku.

    Sinepju gurķi ar trīs veidu sinepēm
    Foto: Inguna Ojere

    Pieliek sāli, cukuru un atstāj visu uz nakti ledusskapī.

    Nākamajā dienā smalki sagriež čili piparu (un pēc tam rokas pie sejas nebāž!).

    Čili un visas pārējās sastāvdaļas (izņemot kartupeļu cieti!) liek klāt gurķu masai.

    Visu liek vārīties līdz brīdim, kad gurķi maina krāsu.

    Sinepju gurķi ar trīs veidu sinepēm
    Foto: Inguna Ojere

    Tad pievieno kartupeļu cieti (to virpirms iemaisa nelielā vēsa ūdens daudzumā), tad mirki pavāra, līdz uzsit burbuli – un burkās iekšā!

    Nu tā ziema var nākt!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form