Sinepju un medus marināde maigam vistas gaļas šašlikam
Foto: Shutterstock
3.4706 17
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
 
franču vai citas maigas sinepes
franču vai citas maigas sinepes
 
medus
medus
 
zaļumi (kinza, pētersīļi, dilles u.c.)
zaļumi (kinza, pētersīļi, dilles u.c.)
 
ķiploks
ķiploks
 
sāls un pipari
sāls un pipari
 
olīveļļa, kas paredzēta cepšanai
olīveļļa, kas paredzēta cepšanai
 
vistas gaļa
vistas gaļa
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Viegla vasaras maltīte
  • Gaļas ēdieni
  • Piknika ēdienu receptes
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Grilēšana ir neatņemama vasaras tradīcija, un tā kļūst īpaši aktuāla, tuvojoties Līgo svētkiem, jo jādomā, kā savu ģimeni un viesus iepriecināt ar lielisku cienastu – aromātisku, sulīgu un maigu šašliku. Šašlika sulīgumu gan nevar garantēt tikai ar tā pagatavošanas metodēm vien. Vislielākā nozīme ir iegādātās gaļas kvalitātei, uzsver "Lido" šefpavāre Ilga Joma, piedāvājot recepti maigam vistas gaļas šašlikam, kas marinēts medus un sinepju marinādē.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Pagatavošana:

    Sinepes, medu proporcijā 1:1 sajauc, pievieno nedaudz eļļas un samaisa kopā līdz majonēzes konsistencei. Svarīgi pievienot labas kvalitātes, cepšanai paredzētu olīveļļu, kas neļaus šašlikam piedegt.

    Pēc tam pievieno smalki sagrieztus zaļumus, ķiploku, piparus un sāli.

    Visu samaisa, tad kārtīgi un ar mīlestību "iemasē" gaļā.

    Grilē, cep cepeškrāsnī vai uz pannas, līdz gaļa gatava.

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form