Foto: Shutterstock
Sen pārbaudīta vērtība - sīpolu sitenis.
60Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 1
150 gliellopa gaļa sāls pipari100 gsīpoli15 gsviests4 gmilti50 gskābs krējums

Sagatavošana

1

Gaļu sagriež šķēles, izdauza, pārkaisa sāli, smalkos piparus, liek uz pannas sakarsētos taukos un no abām pusēm cep, līdz gaiši brūnas un gatavas.

2

Uz pannas liek kviešu miltus, taukos izkarsē gaiši dzeltenus, pielej ūdeni vai buljonu, pievieno skābu krējumu, sāli un vāra 5—8 minūtes.

3

Sīpolus sagriež ripiņās un sviestā apcep, pievieno nedaudz ūdens vai buljona un sautē, līdz mīksti.

4

Izceptās gaļas šķēles sakārto traukā, pārliek sīpolus, pārlej krējuma mērci.

5

Ja gaļa vecāka dzīvnieka vai no ciskas, pleca mīkstuma, tad gaļas šķēles pēc apcepšanas liek sautējamā katliņā, pārlej ūdeni vai buljonu, pārliek sīpolu ripiņas un uz mazas liesmas sautē.

6

Beidzot pievieno izkarsētus, atšķaidītus kviešu miltus un skābu krējumu.

Iesūtīja: recepte no "Calis.lv" arhīva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!