Sastāvdaļas
Sagatavošana
Gaļu sagriež šķēles, izdauza, pārkaisa sāli, smalkos piparus, liek uz pannas sakarsētos taukos un no abām pusēm cep, līdz gaiši brūnas un gatavas.
Uz pannas liek kviešu miltus, taukos izkarsē gaiši dzeltenus, pielej ūdeni vai buljonu, pievieno skābu krējumu, sāli un vāra 5—8 minūtes.
Sīpolus sagriež ripiņās un sviestā apcep, pievieno nedaudz ūdens vai buljona un sautē, līdz mīksti.
Izceptās gaļas šķēles sakārto traukā, pārliek sīpolus, pārlej krējuma mērci.
Ja gaļa vecāka dzīvnieka vai no ciskas, pleca mīkstuma, tad gaļas šķēles pēc apcepšanas liek sautējamā katliņā, pārlej ūdeni vai buljonu, pārliek sīpolu ripiņas un uz mazas liesmas sautē.
Beidzot pievieno izkarsētus, atšķaidītus kviešu miltus un skābu krējumu.
Iesūtīja: recepte no "Calis.lv" arhīva