Skābā krējuma, meža zemeņu medus želeja ar rabarberu ievārījumu un zemeņu sulas ledu
Foto: Andrejs Drozdovs
4.5000 2
4 porcijas 
Sarežģītība: grūti
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
 
rabarberi
rabarberi
 
cukurs
cukurs
 
kukurūzas ciete
kukurūzas ciete
Panna Cotta
100 g
100 g Mascarpone siers
Mascarpone siers
320 g
320 g bezpiedevu jogurts
bezpiedevu jogurts
10 ml
10 ml baltais rums
baltais rums
15 g
15 g pūdercukurs
pūdercukurs
55 g
55 g meža aveņu medus
meža aveņu medus
8 g
8 g želatīns
želatīns
Dekoram:
 
Filo mīkla
Filo mīkla
 
sviests
sviests
 
zemeņu sula
zemeņu sula
  • Citi saldēdieni
  • Kārtojumi un šarlotes
  • Krēmi
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Kāzu ēdienkarte
  • Kristību ēdienkarte
  • Lieldienu receptes
  • Mātes dienas ēdieni
  • Romantiskas vakariņas
  • Viegla vasaras maltīte
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Šoruden 12 Rīgas restorānu ēdienkartēs parādījušies jauni ēdieni, kas tapa pirmajam Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saietam. Portāls "Delfi" piedāvā saviem lasītājiem iepazīties ar 12 īpašajām receptēm, kurās izmantots Latvijā vākts viršu, griķu vai meža aveņu medus.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Šoreiz iepazīstinām ar restorāna "HE's" šefpavāra Heinriha Erharda radīto recepti.

    Skābā krējuma meža zemeņu medus želeja ar rabarberu ievārījumu un zemeņu sulas ledu

    Pagatavo rabarberu biezeni ar cukuru 4 porcijām, iebiezina ar kukurūzas cieti un ūdeni, iepilda deserta glāzēs, atdzesē.

    Panna Cotta: Sablenderē 180g Mascarpone sieru, 320g jogurtu, 10 ml balto rumu, 15g pūdercukuru un 55g meža aveņu medu, uzlej 8g briedinātu želatīnu. Pārlej virsū rabarberu biezenim, atdzesē.

    Dekors: Fillo Mīkla ar medus-cukura glazūru. Fillo mīklu ieziež ar sviestu, salīmē 2 kārtās un izgriež vajadzīgo formu, tad starp 2 pergamentiem un zem sloga cep 200 C temp. apmēram 2-3 min, uzreiz nosmērē ar medus-cukura glazūru.

    Zemeņu sulu iej traukā, liek saldētavā, pēc 2-3 h sablenderē (lauž ledu) un atkārto visu vēlreiz pēc apmēram 3 h. Pabeidz dekorēt ar zemeņu sulas ledu.

    Lai labi garšo!

    Skābā krējuma, meža zemeņu medus želeja ar rabarberu ievārījumu un zemeņu sulas ledu
    Foto: Andrejs Drozdovs
    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.
    Lasi vēl
     

    Comment Form