Skābā krējuma mīklas kūka ar konservētiem persikiem
Foto: Shutterstock
2.6316 19
8 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
120 g
120 g sviests
sviests
200 g
200 g cukurs
cukurs
2
2 olas
olas
250 ml
250 ml skābais krējums
skābais krējums
240 g
240 g milti
milti
1 TK
1 TK soda
soda
1 TK
1 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
1/2 TK
1/2 TK sāls
sāls
8
8 konservēti persiki
konservēti persiki
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Vienkāršas skābā krējuma mīklas kūka, kurā paslēpušies sulīgie persiki. Garšos burvīgi pie tējas vai kafijas tases.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180°C. Ietauko apaļo kūkas formu (22 cm diametra).

    Lielā bļodā vai virtuves kombainā liek istabas temperatūrā noturētu sviestu un cukuru. Sviestu ar cukuru kuļ vismaz 3 minūtes, lai tas būtu gaisīgs. Pēc tam, nepārstājot kult, pakāpeniski pievieno pa vienai olas. Pēc tam skābo krējumu, līdz mīkla ir viendabīga.

    Atsevišķā bļodā sajauc miltus, sodu, cepamo pulveri un sāli. Miltu masu pēc tam pievieno mīklai pa trim lāgiem, iemaisot miltus pēc katras pievienošanas.

    Kad mīkla sajaukta, pusi no tās ielej kūkas formā. Tad virs mīklas izkārto konservēto persiku pusītes un pārlej ar atlikušo mīklu.

    Kūku liek cepeškrāsnī un cep aptuveni 45 minūtes, līdz iedurts koka zobu bakstāmais izlien no kūkas sauss. Ja liekas, ka kūka gatava ātrāk, cep īsāku laiku. Bet, ja tā vēl nav gatava, cepšanas laiku nedaudz palielina, līdz kūka zeltaina un gatava.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form