Skābā krējuma mīklas kūka ar konservētiem persikiem
Foto: Shutterstock
1.5000 8
8 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Vienkāršas skābā krējuma mīklas kūka, kurā paslēpušies sulīgie persiki. Garšos burvīgi pie tējas vai kafijas tases.

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180°C. Ietauko apaļo kūkas formu (22 cm diametra).

Lielā bļodā vai virtuves kombainā liek istabas temperatūrā noturētu sviestu un cukuru. Sviestu ar cukuru kuļ vismaz 3 minūtes, lai tas būtu gaisīgs. Pēc tam, nepārstājot kult, pakāpeniski pievieno pa vienai olas. Pēc tam skābo krējumu, līdz mīkla ir viendabīga.

Atsevišķā bļodā sajauc miltus, sodu, cepamo pulveri un sāli. Miltu masu pēc tam pievieno mīklai pa trim lāgiem, iemaisot miltus pēc katras pievienošanas.

Kad mīkla sajaukta, pusi no tās ielej kūkas formā. Tad virs mīklas izkārto konservēto persiku pusītes un pārlej ar atlikušo mīklu.

Kūku liek cepeškrāsnī un cep aptuveni 45 minūtes, līdz iedurts koka zobu bakstāmais izlien no kūkas sauss. Ja liekas, ka kūka gatava ātrāk, cep īsāku laiku. Bet, ja tā vēl nav gatava, cepšanas laiku nedaudz palielina, līdz kūka zeltaina un gatava.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form