Skābeņu krēmzupa ar paipalas oliņu un bekona grauzdiņu
Foto: Privātais ahīvs
3.0000 1
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
300 g
300 g skābenes
skābenes
4
4 kartupeļi
kartupeļi
2
2 burkāni
burkāni
1
1 sīpols
sīpols
4
4 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
1 ĒK
1 ĒK olīveļļa
olīveļļa
200 ml
200 ml saldais krējums
saldais krējums
1,5 l
1,5 l ūdens
ūdens
 
sāls
sāls
 
pipari
pipari
3 šķēles
3 šķēles maize
maize
6
6 paipalu olas
paipalu olas
3 šķēles
3 šķēles bekons
bekons
 
puravs
puravs
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Biezzupas un krēmzupas
  • Dārzeņu zupas
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Viegli pagatavojama, vasarīga un sātīga zupa ar restorāna cienīgu, vienkārši pagatavojamu rotājumu. Lielisks veids, kā baudīt skābenes tiem, kuriem parastajās zupās tās neiet pie sirds. Recepti "Tasty" lasītājiem iesaka Ieva Berga.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Katliņā sakarsē eļļu, liek tajā rupji sagrieztu sīpolu, pēc mirkļa arī sakapātu ķiploku.

    Kad sīpoli un ķiploki viegli zeltaini, pievieno palielos gabalos sagrieztus burkānus. Burkānus viegli apcep.

    Visu pārlej ar verdošu ūdeni un pavāra apmēram 10 minūtes.

    Nomazgātas skābenes atbrīvo no kātiem un sagriež palielos gabalos, kartupeļus sagriež plānās šķēlēs.

    Skābenes un kartupeļus liek katlā un vāra, līdz kartupeļi un burkāni mīksti.

    Kad dārzeņi mīksti, visu turpat katlā sablendē, pievieno saldo krējumu, sāli un piparus pēc garšas. Uzkarsē līdz pirmajam vārīšanās burbulim.

    Rotājumam grauzdē maizes šķēles. 2 minūtes vāra paipalu oliņas, sagrauzdē bekonu un purava lapu. Oliņas noloba, visu izkārto uz maizes šķēles.

    Lai bauda acīm un vēderam!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form