Skābēti gurķi ar jāņogām
Foto: Delfi Foto
0 0
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
1 kg
1 kg gurķi
gurķi
2
2 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
1
1 neliels sīpols
neliels sīpols
3
3 melnie piparu graudi
melnie piparu graudi
3
3 krustnagliņas
krustnagliņas
1,5 glāzes
1,5 glāzes jāņogas
jāņogas
1 l
1 l ūdens
ūdens
1 ĒK
1 ĒK cukurs
cukurs
2,5 ĒK
2,5 ĒK sāls
sāls
  • Ēdieni vegāniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Ikdienas maltītei
  • Sālīšana un mazsālīšana
  • Pasaules Virtuve
  • Ziemas krājumiem var sagatavot vasarīgus skābētos gurķus ar jāņogām. Tie lieliski saderēsies ar gaļas ēdieniem. Dotie produkti piemēroti 1,5 l apjomam.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Nomazgā gurķus, apgriež galiņus. Tīrā burkā pašā apakšā liek piparus un krustnagliņas, daļu ķiplokus un ripiņās sagrieztu sīpolu.

    Pēc tam burkā vertikāli kārto gurķus. Pa vidu gurķiem ieber pusglāzi ar jāņogām, kas attīrītas no kātiņiem, un atlikušos sīpolus un ķiplokus.

    Vāra sālījumu: katlā lej ūdeni, pievieno cukuru un sāli, un atlikušās jāņogas. Uzvāra, pēc tam izkāš caur sietiņu, vēlreiz uzvāra un karstu sālījumu lej pāri gurķiem. Burkām uzliek vāku un katlā ar ūdeni sterilizē 8 - 10 minūtes, pēc tam cieši noslēdz burkas. Atdzesē, burkas apgāžot apkārt.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form