Skābēti gurķi ar jāņogām
Foto: Delfi Foto

Ziemas krājumiem var sagatavot vasarīgus skābētos gurķus ar jāņogām. Tie lieliski saderēsies ar gaļas ēdieniem. Dotie produkti piemēroti 1,5 l apjomam.

Nomazgā gurķus, apgriež galiņus. Tīrā burkā pašā apakšā liek piparus un krustnagliņas, daļu ķiplokus un ripiņās sagrieztu sīpolu.

Pēc tam burkā vertikāli kārto gurķus. Pa vidu gurķiem ieber pusglāzi ar jāņogām, kas attīrītas no kātiņiem, un atlikušos sīpolus un ķiplokus.

Vāra sālījumu: katlā lej ūdeni, pievieno cukuru un sāli, un atlikušās jāņogas. Uzvāra, pēc tam izkāš caur sietiņu, vēlreiz uzvāra un karstu sālījumu lej pāri gurķiem. Burkām uzliek vāku un katlā ar ūdeni sterilizē 8 - 10 minūtes, pēc tam cieši noslēdz burkas. Atdzesē, burkas apgāžot apkārt.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form